Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

De vakcommissie Smart Infratechniek en onderliggende werkgroepen

Infratechniek tunnel
primary

De Vakgroep Smart Infratechniek, zoals de vakgroep per 1 januari heet, gaat zich verbreden. Ze gaat zich naast grote infrastructurele projecten (GIP) en ondergrondse infra - ook richten op mobiliteit (o.a. verkeerstechniek) en openbare ruimte (o.a. openbare verlichting/gemaaltechniek). 

Met deze nieuwe indeling in combinatie met een bredere achterban hebben we een mooi fundament om verder te bouwen aan onze verenigingsmissie om dé brancheorganisatie te worden voor de slimme infratechniek.

 

Deelgebieden

De activiteiten van de vakgroep zijn ondergebracht in onderstaande vier deelgebieden.

Klik op de links voor meer informatie.

Grote Infrastructurele Projecten zoals bruggen, sluizen en tunnels

Commissie Grote Infrastructurele Projecten (GIP)

Ondergrondse infratechniek zoals energienetwerken en telecom Werkgroep Ondergrondse Infratechniek (OI)
Mobiliteit zoals verkeerstechniek en selectieve afsluitingen Werkgroep Verkeerstechniek
Projectgroep Standaardisatie selectieve afsluitingen
Projectgroep VRA Producenten overleg
Infratechniek in de openbare ruimte zoals openbare verlichting en gemaalsystemen Werkgroep Openbare verlichting
Werkgroep Gemaaltechniek
Projectgroep Gegevenswoordenboek Stedelijk Water (GWSW)
Projectgroep Standaardisatie Gemaalsystemen (SWRT)

 

De sturende kracht achter de vakgroep is de Vakcommissie Smart Infratechniek: een groep actieve leden die secretarieel wordt ondersteund vanuit Techniek Nederland. De vakcommissie bestaat uit de voorzitters van de onderliggende groepen aangevuld met enkele onafhankelijke leden.