Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Cyber Risicoscan: voorkom in tien minuten een hack van uw alarminstallaties

cybersecurity
primary

Verkoopt en installeert u alarminstallaties? Dan bent u óók verantwoordelijk voor de cyberveiligheid van de installaties. Door een alarminstallatie te hacken, kunnen criminelen het alarm uitschakelen, inbreken in een gebouw of aan de haal gaan met data. De Cyber Risicoscan van Techniek Nederland helpt u om een hack te voorkomen.

Tien minuten, tien vragen

Met de Cyber Risicoscan vermijdt u risico’s op een eenvoudige manier. In hooguit tien minuten  beantwoordt u tien vragen. Daarna krijgt u per e-mail een rapport met uw score. De Cyber Risicoscan biedt bovendien praktisch advies en handige hulpmiddelen zoals voorbeeldbrieven, overeenkomsten en checklists.

ICT maakt installaties kwetsbaarder

Alarm- en camera-installaties hebben steeds meer ict-componenten en ze communiceren via het internet. Installatie, configuratie en onderhoud zijn daardoor complex. Een fout kan ertoe leiden dat het systeem niet betrouwbaar functioneert. In het ergste geval kunnen hackers inbreken in het systeem en toegang krijgen tot het netwerk van uw klant.

Cyberveiligheid hoort bij uw vakmanschap

Het adviseren, leveren, installeren en onderhouden van een alarminstallatie vraagt om vakmanschap. Cyberveiligheid hoort daar ook bij. Met de Cyber Risicoscan van Techniek Nederland kunt u controleren of u de juiste maatregelen neemt om cyberrisico’s te vermijden. De scan behandelt: 

  • Uw relatie met eindklant, ict-beheerder, particuliere alarmcentrale (PAC) en fabrikant.
  • Uw interne organisatie en de omgang met wachtwoorden.
  • Advies, plaatsing en onderhoud van installaties.

Bespreek de Cyber Risicoscan met uw medewerkers én met uw klanten

Met het rapport en de adviezen van de Cyber Risicoscan bent u er natuurlijk nog niet. Het is belangrijk dat u de uitkomsten met uw medewerkers bespreekt en dat u de adviezen opvolgt. Laat ook uw klanten zien dat uw bedrijf de juiste maatregelen neemt op het gebied van informatiebeveiliging. Dat geeft vertrouwen in het vakmanschap en de professionaliteit van uw bedrijf.

Doe hier de gratis Cyber Risicoscan: https://scan.cyberveiligeinstallaties.nl/

 

Heeft u vragen over de Cyber Risicoscan of de cyberrisico’s van installaties? Peter Zwakhals, ict-expert bij Techniek Nederland beantwoordt ze graag: p.zwakhals@technieknedelrand.nl.