Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Aangepaste infographic voor uitvoeren van werkzaamheden voor netbeheerders

UV01211-1600
primary

Techniek Nederland en Bouwend Nederland hebben heldere afspraken gemaakt met koepelorganisatie Netbeheer Nederland. Samen hebben we een uitvoerings- en klantprotocol opgesteld. Installateurs kunnen daardoor veilig werken bij klanten van de netbeheerders. Het uitvoeringsprotocol is nu aangepast. Daardoor is ook een aanpassing van de bijbehorende infographic nodig.

Samen veilig doorwerken

Alle netbeheerders hanteren voor hun werkzaamheden ‘Samen veilig doorwerken’. Dat protocol heeft Techniek Nederland samen met Bouwend Nederland en een aantal andere branches in overleg met de Rijksoverheid opgesteld. Het protocol zorgt ervoor dat de installatiebranche veilig aan de slag blijft.

Uitvoeringsprotocol van de netbeheerders

Met Netbeheer Nederland heeft Techniek Nederland aanvullende afspraken gemaakt over veilig werken bij klanten. Dit uitvoeringsprotocol is samengevat in een infographic. Deze overzichtelijke afbeelding kunnen de netbeheerder en de installateurs naar klanten sturen. De infographic is ook handig als informatie voor de monteur.

Download nu de aangepaste infographic

De infographic is nu aangepast. De nieuwste versie kunt u hier downloaden. De infographic bevat de algemene richtlijnen voor het uitvoeren van werkzaamheden. Individuele netbeheerders kunnen aanvullende veiligheidsmaatregelen voorschrijven.

Belscript en afsprakenbrief

Wilt u als installateur een afspraak maken bij een klant van een netbeheerder, dan zijn daarvoor een belscript en een afsprakenbrief beschikbaar. Van de netbeheerder voor wie u werkt krijgt u informatie over de werkzaamheden die u ‘achter de voordeur’ uitvoert