Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

10 november: Techathon ’22 voor transformatie van een wijk in Amersfoort

TECHATHON22-TNL-HEADER-1600x900_LR
primary

In één dag tijd een concreet plan maken voor de herontwikkeling van de wijk Hoefkwartier in Amersfoort. Dat is de opzet van de Techathon die Techniek Nederland en de gemeente Amersfoort organiseren samen met Wij Techniek, TVVL en ISSO op 10 november 2022 in Playground 33 in Amersfoort. Aan het evenement doen zeven verschillende teams mee, waarin per team twee getalenteerde medewerkers van (installatie)bedrijven samenwerken met vier hbo- en twee mbo-studenten.

De gemeente Amersfoort wil de wijk Hoefkwartier transformeren van een kantorengebied met een vrij functionele inrichting naar een gebied met een 21e-eeuws prettig woon- en leefklimaat. Met deze Techathon wil de technieksector de gemeente Amersfoort helpen bij het realiseren van het doel.

Vlog over de opdracht

Benieuwd naar de wijk en de opdracht van de Techathon? Onze vlogger Joshua neemt je mee, samen met Jesper van de gemeente Amersfoort! Bekijk hieronder de vlog:

 

Pitch en livestream

De teams krijgen precies één dag de tijd om hun plan af te ronden en samen te vatten in een aansprekende pitch. Een deskundige jury onder leiding van Astrid Janssen, wethouder Wonen en Energietransitie gemeente Amersfoort, beslist welk team deze derde Techathon wint. De prijs voor het winnende team bestaat, naast natuurlijk bekendheid, eeuwige roem en glorie, uit een mooi geldbedrag en andere, op het onderwerp toegesneden zaken.

De plenaire onderdelen van de Techathon zijn via een livestream voor iedereen te zien via www.tnl.nu/techastream22. Dit zijn de opening van 08.30 tot 09.00 uur, de pitches van 17.00 tot 18.00 uur en bekendmaking van de winnaars van 18.30 tot 19.00 uur. Maar ook gedurende de dag kan je de Techathon volgen via de socials van de deelnemende partijen via #techathon22.

Programma 10 november 2022

08.30 – 09.00

Officiële opening:

 • Jacques van der Krogt, voorzitter Commissie Innovatie Techniek Nederland
 • Doekle Terpstra, voorzitter Techniek Nederland
 • Lucas Bolsius, burgemeester gemeente Amersfoort
09.00 – 17.00 Teams werken aan het vraagstuk
17.00 – 18.00 Presentatie van de ideeën - pitches van alle deelnemende teams
18.00 – 18.30 Juryberaad
18.30 – 19.00

Bekendmaking van het winnende team en afsluiting door Erik van Engelen, algemeen directeur Techniek Nederland en Astrid Janssen, wethouder gemeente Amersfoort

 

Deelnemende teams

De volgende teams doen mee aan de Techathon ‘22:

 • Team 1: Antea – Avans Hogeschool – Curio Breda
 • Team 2: Croonwolterendros – Haagse Hogeschool – MBO Rijnland
 • Team 3: Dura Vermeer – Hogeschool Arnhem Nijmegen – ROC Rijn IJssel
 • Team 4: Equans – Hogeschool Rotterdam – Koning Willem I College
 • Team 5: Kuijpers – Hogeschool Utrecht, Hogeschool Rotterdam – Koning Willem I College
 • Team 6: Movares – Hogeschool Utrecht – ROC Midden Nederland
 • Team 7: Spie – Hogeschool Rotterdam – Koning Willem I College

Jury

De jury bestaat uit de volgende personen:

 • Astrid Janssen, Wethouder Wonen en Energietransitie gemeente Amersfoort (juryvoorzitter)
 • Teun Bokhoven, voorzitter TKI Urban Energy en bestuurslid TKI Bouw & Techniek
 • Kees-Jan Fernhout, gebiedsregisseur Energietransitie Stedin
 • Saskia Hesselink, senior beleidsmedewerker Energietransitie in de gebouwde omgeving Ministerie BZK
 • Remco van der Linden, Directeur Techniek & Markt Techniek Nederland

Lees meer over de Techathon op: www.startmetconnect.nl/techathon