Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Beveiliging

Beveiligingscamera

Technische beveiliging omvat een specialistisch vakgebied. Zowel in de publieke ruimte als bij bedrijven neemt het belang van goede beveiligingstechniek de komende jaren alleen maar toe. Mede onder invloed van nieuwe technologie waaronder hedendaagse cloudoplossingen vormt ook cybersecurity een onvermijdelijk aspect binnen een goed integraal beveiligingsplan.

 

Voeg dit onderwerp toe aan mijn interesses
showMetaLink
ELT Beveiliging
Techniek en Markt

De bedrijven in deze markt zijn gespecialiseerd in oplossingen om gebouwen, terreinen en openbare ruimten te beveiligen. Zij geven professioneel advies en ontwerpen, installeren en onderhouden brand- en beveiligingsinstallaties. Daarmee staan zij garant voor systemen die Nederland veiligheid bieden. Beveiligingsbedrijven leveren elektronische voorzieningen als:

  • Inbraakmeldsystemen
  • Camera-observatiesystemen
  • Toegangscontrolesystemen
  • Branddetectiesystemen
  • Security Management Systemen (integrale oplossingen)

De Vakcommissie Beveiliging van Techniek Nederland oefent invloed uit op het beveiligingsbeleid in Nederland. We zitten aan tafel en onderhouden structureel contact met diverse beleidsbepalers waaronder het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV), de Vereniging erkende Beveiligingsbedrijven (VEB), Federatie Veilig Nederland,  maar ook met opleidingscentra en de assurantiebranche. Op deze wijze zijn wij direct betrokken bij de totstandkoming van certificatieschema’s en erkenningsregelingen.

De vakcommisie bedient de achterban door kennisoverdracht en nodigt regelmatig uit voor sessies waar nieuwe ontwikkelingen de aandacht krijgen. Daarnaast is er een Linkedin-groep voor Beveiligingsinstallateurs waar we specialisten uit de hele sector met elkaar in verbinding brengen om kennis en actuele informatie met elkaar te delen.

secondary
Helene Minderman 01 240x240

Heb je een vraag?

Neem contact op met

Hélène Minderman

Branchemanager

088 543 26 34 | E-MAIL

Uitgelichte webshopartikelen

TOON ALLES

Uitgelichte opleidingen

TOON ALLES

Uitgelichte producten

TOON ALLES

Extra informatie

E&W Installatietechniek

In de dossiers van het vakblad E&W Installatietechniek vindt u tientallen artikelen over dit onderwerp. Voor iedereen in de installatietechniek is de nieuwsbrief van het vakblad gratis.

Lees meer

Risicoanalyse en toepassing maatregelen

In de beveiliging kennen we verschillende maatregelen (OBESCAR) die vragen om samenhang in toepassing. Het is cruciaal om de maatregelen te baseren op een goede risicoanalyse. De ‘Verbeterde Risicoklassenindeling’ (VRKI) wordt als instrument ingezet om een globale risico-inschatting te maken in het kader van diefstal en inbraak en is van toepassing voor woningen en bedrijven.

Lees meer

Camera-observatiesysteem

Het is belangrijk om een gekwalificeerde beveiligingsinstallateur in te schakelen en van tevoren vast te stellen met welk doel en op welke wijze camera-observatie wordt ingericht en toegepast.

Lees meer

Alarm- en detectiesystemen

Voor betrouwbare alarminstallaties en detectiesystemen die tijdig en adequaat signaleren, is het belangrijk dat deze zijn geplaatst door een gecertificeerde BORG-E of erkende VEB beveiligingsinstallateur.

Lees meer

Kwaliteit en vakmanschap

Voor het lidmaatschap vraagt Techniek Nederland dat men aantoonbaar kwaliteit levert. Dit kan door middel van een certificering en/of erkenning. Voor beveiliging zijn er meerdere kwaliteitsregelingen die onderdeel zijn van het kwaliteitsbeleid van Techniek Nederland.

Lees meer

Cybersecurity

Cyberincidenten hebben grote gevolgen voor alle spelers binnen de keten. Het is van cruciaal belang voor ondernemers om te onderzoeken of alle ketenpartners de juiste maatregelen toepassen in het kader van cybersecurity en samen te werken aan cyberweerbaarheid.

Lees meer
quaternary

Circulaires

Alle circulaires

Vakcommissie Beveiliging

De Vakgroep Beveiliging inventariseert de wensen van de leden en vertaalt dit in concrete producten, diensten en activiteiten op dit vakgebied. Heeft u suggesties voor activiteiten of wilt u actief deelnemen? Laat het ons weten.

Voorzitter
De heer M. Niele
Prisma Beveiliging B.V.

Agenda

Op dit moment zijn er geen bijeenkomsten gepland

BEKIJK VOLLEDIGE AGENDA