Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Beheer, Onderhoud en Inspectie

Inspectie gastoestel

Elektrische installaties en arbeidsmiddelen moeten veilig en betrouwbaar zijn. Om daar langdurig van verzekerd te zijn, is regelmatig controle en onderhoud nodig. Daarmee is uitval of persoonlijk letsel te voorkomen. Vaak is inspectie zelfs een eis. Steeds meer verzekeraars en overheidsinstanties eisen bijvoorbeeld een NEN 3140 inspectie. Ook de Arbowet kijkt ernaar bij ongevallen. Beheer, Onderhoud en Inspectie is een vak apart. Is dit uw vakgebied? Dan vindt u hier alle informatie die belangrijk voor u is.

De Vakgroep Beheer, Onderhoud en Inspectie volgt de ontwikkelingen binnen het vak op de voet en overlegt regelmatig met relevante partijen. Ook zijn wij vertegenwoordigd in normcommissies, zoals de NEC623 (NEN3140).

Voeg dit onderwerp toe aan mijn interesses
showMetaLink
ELT Beheer en inspectie
Techniek en Markt

secondary
Thomas Emmery 03 240x240

Heb je een vraag?

Neem contact op met

Thomas Emmery

Branchemanager

088 543 27 90 | E-MAIL

Installatieverantwoor- delijkheid in de praktijk

bullets

Gratis pakket om Installatieverantwoordelijkheid op een correcte manier te realiseren.

Uitgelichte webshopartikelen

TOON ALLES

Uitgelichte opleidingen

TOON ALLES

Uitgelichte producten

TOON ALLES

Extra informatie

Veelgestelde vragen

Lees de veelgestelde vragen over het onderwerp Beheer en inspectie.

Lees meer

Wat houdt de SCIOS Scope 8 EBI in?

SCIOS heeft de Scope 8 uitgebreid met een Eerste Bijzondere Inspectie (Scope 8 EBI). Deze wijziging is opgenomen in TD12. Lees wat dit betekent.

Lees meer

Bouwbesluit

Bouwvoorschriften hebben ook betrekking op gebouwinstallaties; het Bouwbesluit wijst daar normen voor aan.

Lees meer

NTA 8220: norm voor beoordeling brandveiligheid elektrisch materieel

De NTA 8220 is een controlemethodiek speciaal voor brandveiligheid van elektrische installaties en de daarop aangesloten elektrische toestellen.

Lees meer

Alles over de NEN 1010:2020

In Nederland zijn de technische eisen voor een elektrische laagspanningsinstallatie beschreven in de NEN 1010. Op deze pagina vindt u alles over deze belangrijke norm.

Lees meer

E&W Installatietechniek

In de dossiers van het vakblad E&W Installatietechniek vindt u tientallen artikelen over dit onderwerp. Voor iedereen in de installatietechniek is de nieuwsbrief van het vakblad gratis.

Bezoek website E&W
quaternary

Circulaires

Alle circulaires

Vakcommissie Beheer, Onderhoud en inspectie

De Vakcommissie Beheer, Onderhoud en Inspectie inventariseert de wensen van de leden en vertaalt die in concrete producten, diensten en activiteiten op dit vakgebied. Heeft u suggesties voor activiteiten of wilt u actief deelnemen? Laat het ons weten.

Voorzitter
Michael Waltman
EQUANS

Agenda

Op dit moment zijn er geen bijeenkomsten gepland

BEKIJK VOLLEDIGE AGENDA