Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Instroom

scholing

De krapte op de arbeidsmarkt staat in schril contrast met de groeiende behoefte aan personeel in de installatiebranche. De branche heeft de komende tijd veel extra krachten nodig. Tegelijkertijd verandert het profiel van de installateur. Er zijn andere, vaak hoger geschoolde mensen nodig om aan de marktvraag te voldoen. De energietransitie brengt nieuwe technieken en concepten in beeld, oplossings- en klantgericht gericht werken vraagt andere kwaliteiten van werknemers.

Het is dus belangrijk om de instroom op gang te houden. Dat doen we bijvoorbeeld door het installatievak te promoten bij leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs. Om de weg vrij te maken voor zij-instromers, zijn we constant in gesprek met andere branches. Aan de ene kant zorgen we dus voor instroom, aan de andere kant kijken we hoe we in de toekomst meer kunnen produceren met minder mensen. We stimuleren nieuwe werkvormen, technieken, materialen en concepten die minder arbeidsintensief zijn of waarmee sneller is te werken.

Voeg dit onderwerp toe aan mijn interesses
showMetaLink
SEA Instroom

secondary
Judith van Heeswijk 02 240x240

Heeft u een vraag?

Neem contact op met

Judith van Heeswijk

Programmamanager

Ontwikkeling, Scholing
en Arbeidsmarkt
088 543 27 90 | E-MAIL

Instromen

bullets

Ben jij klaar voor de toekomst én voor een baan in de techniek?

Beroepen

bullets

Wil jij weten welke beroepen en niveaus er allemaal zijn?

Uitgelichte webshopartikelen

TOON ALLES

Uitgelichte opleidingen

TOON ALLES

Uitgelichte producten

TOON ALLES

Extra informatie

Zij-instroom

De instroom in de branche bestaat voor een deel uit schoolverlaters, voor een deel uit personen die vanuit andere hoeken in onze sector terechtkomen. Zij-instromers is met 85% van de totale instroom behoorlijk groot. De zij-instromers komen steeds vaker ook uit andere branches. Van hen heeft maar 40% een technische installatie-opleiding achter de rug. Ze missen dus een stuk basiskennis. Techniek Nederland vult dit gat en zorgt dat de kennis in de branche op peil blijft. Heeft u vragen over zij-instroom? Kijk dan ook eens bij het Wij Techniek TeamWork Servicepunt werkgevers.

Platform Talent voor Technologie

We werken voortdurend aan het imago van de installatietechniek en promoten de beroepen bij jongeren. We doen dit bijvoorbeeld met Platform Talent voor technologie. Het is ons doel om jongeren te enthousiasmeren voor de techniek om daarmee technisch talent te winnen voor de technische sectoren. Want dat is hard nodig. 

Lees meer

Eerste hulp bij voorlichting geven

Voor jongeren die beroepskeuzes maken in het voortgezet onderwijs hebben we met Wij Techniek een pakket ‘Eerste hulp bij voorlichting geven' ontwikkeld. Op die manier willen we het installatievak promoten en instroom bevorderen. Zo is de Techniek experience beschikbaar voor bedrijven om voorlichting te geven aan jongeren. Voor de onderbouw is er de Techobiel.

Lees meer

Agenda

Op dit moment zijn er geen bijeenkomsten gepland

BEKIJK VOLLEDIGE AGENDA