Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

primary

Keurmerk Refurbished

UV02004

Hoe weet u zeker dat u een goede refurbished telefoon koopt? Dat u de garantie krijgt die is afgesproken? En dat de aanbieder het toestel levert zoals de beschrijving aangeeft? Het Keurmerk Refurbished geeft u de zekerheid dat uw refurbished iPhone, iPad of Macbook van hoogstaande kwaliteit is.

Lees hieronder een aantal veelgestelde vragen

 • Waarom is het Keurmerk Refurbished er?

  Als u een iPhone met het keurmerk aanschaft, heeft u de zekerheid dat uw refurbished smartphone van hoogstaande kwaliteit is. Techniek Nederland en de gecertificeerde bedrijven willen met het nieuwe Keurmerk de kwaliteit van refurbished smartphones verbeteren en een bijdrage leveren aan een circulaire economie.

 • Bij welke bedrijven kan ik terecht voor een goede refurbished telefoon?

  Voor een refurbished telefoon van hoogstaande kwaliteit kun je terecht bij Leapp, Forza, Renewd, IUsed, Swoop en Fixje.

  Naar verwachting zullen uiteindelijk meer professionele refurbished bedrijven zich bij het keurmerk aansluiten.

  Een overzicht van alle winkels met Keurmerk Refurbished:

 • Voor welke telefoons geldt het Keurmerk Refurbished?

  Het keurmerk geldt nu nog alleen voor iPhones. Die worden het meest verkocht door de aanbieders. Later worden er mogelijk andere apparaten aan het keurmerk toegevoegd.

 • Geldt het keurmerk alleen voor telefoons?

  Het keurmerk geldt nu voor iPhones, MacBooks, iPads en professionele Windows computers. Op termijn moet het Keurmerk Refurbished ook van toepassing worden op andere apparatuur, zoals Android-toestellen.

 • Hoe weet ik zeker dat mijn gekochte toestel goed is?

  Bedrijven met het keurmerk geven twee jaar garantie op de verkochte toestellen, ook de accu. Bij nieuwe toestellen krijgt u vaak één jaar garantie op de accu. Door een externe partij wordt gecontroleerd of de telefoons voldoende worden geïnspecteerd voordat ze worden verkocht. Refurbished smartphones zijn er in drie categorieën: zo goed als nieuw, licht gebruikt en zichtbaar gebruikt.

 • Hoe ben ik zeker van de garantie op mijn gekochte telefoon?

  Binnen het keurmerk wordt de financiële situatie van de bedrijven doorgelicht. Hiermee zorgen we ervoor dat refurbished keurmerkhouders solide zijn.

 • Op welke punten wordt het refurbished toestel gecontroleerd?

  Een refurbished iPhone met het keurmerk is door de aanbieder op meer dan vijftig punten gecontroleerd. Het bedrijf test zaken als de conditie van de accu, het beeldscherm, de microfoon en de werking van draadloze technieken als wifi en bluetooth. De software wordt ook bekeken, net als de behuizing van het toestel. Op basis van deze test krijgt de iPhone een label: zo goed als nieuw, licht gebruikt en zichtbaar gebruikt.

  Wat is de definitie van zo goed als nieuw, licht gebruikt en zichtbaar gebruikt.

  • Klasse A : Als een device voldoet aan de eisen van de controle-lijst én dat de conditie van het device er ‘zo goed als nieuw uit ziet’. Het device vertoont geen tot minimale gebruikssporen.
  • Klasse B : Als een device voldoet aan de eisen van de controle-lijst én dat de conditie van het device met deze conditie alleen lichte gebruikssporen heeft. Hierbij kun je denken aan een klein krasje en/of lichte stootschade.
  • Klasse C : Als een device voldoet aan de eisen van de controle-lijst én dat de conditie van het device zichtbare gebruikerssporen heeft. Dat kan zelfs een diepere kras (zelden op het scherm) of deukjes (op de behuizing) zijn. Het device laat slijtage zien van consistent gebruik, maar het blijft in goede staat en werkt perfect. Het kan gemarkeerd zijn, markeringen daarop identificeren of andere tekenen van eerdere gebruik tonen

 • Doet Techniek Nederland de controles bij de aangesloten bedrijven?

  Nee. Controles in het kader van het Refurbished keurmerk worden uitgevoerd door TÜV Nederland. Zij voeren als onafhankelijk certificatie-instituut technische audits uit bij de deelnemende bedrijven om het hoge kwaliteitsniveau te waarborgen. Bedrijven met het Keurmerk Refurbished moeten niet alleen voldoen aan strenge kwaliteitseisen maar ook aan financiële voorwaarden. EDR Credit Services (onderdeel van DAS) toetst of de deelnemende bedrijven financieel solide zijn.