Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

primary

Keurmerk Refurbished

Keurmerk-Refurbished-1600x900

Hoe weet je zeker dat je een goed refurbished product koopt? Of dat je de garantie krijgt die is afgesproken? Het Keurmerk Refurbished geeft je zekerheid dat je bij een betrouwbare aanbieder een refurbished product van hoogstaande kwaliteit koopt.

Kijk voor aanbieders en meer informatie op www.keurmerk-refurbished.nl.

 

Lees hieronder een aantal veelgestelde vragen

 • Waarom is het Keurmerk Refurbished er?

  Als je een product met het keurmerk aanschaft, heb je de zekerheid dat het product van hoogstaande kwaliteit is. Techniek Nederland en de gecertificeerde bedrijven willen met het nieuwe Keurmerk de kwaliteit van refurbished producten verbeteren en een bijdrage leveren aan een circulaire economie.

 • Bij welke bedrijven kan ik terecht voor goede refurbished producten?

  Een overzicht van alle aanbieders met het Keurmerk Refurbished vind je op www.keurmerk-refurbished.nl/aanbieders/.

 • Voor welke producten geldt het Keurmerk Refurbished?

  Techniek Nederland heeft de ambitie om het Keurmerk Refurbished te verbreden met uiteenlopende producten of productgroepen. Momenteel is het Keurmerk Refurbished toegekend aan specifieke producten zoals telefoons, tablets, laptops, personal computers en printplaten voor cv-ketels.  

  Een overzicht van alle aanbieders en de producten met het keurmerk vind je via www.keurmerk-refurbished.nl/aanbieders/.

 • Hoe weet ik zeker dat mijn gekochte product goed is?

  Producten met het Keurmerk Refurbished zijn voorzien van minimaal twee jaren garantie. TuV Nord controleert of het product voldoende wordt geïnspecteerd voordat deze wordt verkocht.

  Voor specifieke productgroepen zoals telefoons en iPads zijn er drie categorieën:

  • Zo goed als nieuw
  • Licht gebruikt
  • Zichtbaar gebruikt

 • Hoe ben ik zeker van de garantie op mijn gekochte product?

  Binnen het keurmerk wordt de bedrijfseconomische situatie van de bedrijven doorgelicht. Bedrijven die op specifieke producten of productgroepen het Keurmerk Refurbished mogen voeren zijn bedrijfseconomisch op orde. Dit geeft de koper van het product de zekerheid dat het bedrijf zijn verplichtingen kan nakomen.

 • Op welke punten wordt het refurbished product gecontroleerd?

  Een refurbished product met het Keurmerk Refurbished is door de aanbieder op meer dan vijftig punten gecontroleerd; zowel de software als hardware.

  Bij specifieke producten of productgroepen (telefoons, tablets, laptops) krijgt het product een label:

  • Zo goed als nieuw
  • Licht gebruikt
  • Zichtbaar gebruikt

 • Doet Techniek Nederland de controles bij de aangesloten bedrijven?

  Nee. Controles in het kader van het Keurmerk Refurbished worden uitgevoerd door TÜV Nord. Zij voeren als onafhankelijk certificatie-instituut technische audits uit bij de deelnemende bedrijven om het hoge kwaliteitsniveau te waarborgen. Bedrijven met het Keurmerk Refurbished moeten niet alleen voldoen aan strenge kwaliteitseisen, maar ook aan financiële voorwaarden. Deze controles worden gedaan door een gespecialiseerd en deskundige organisatie.