Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

primary

Kansen pakken met woningcorporaties door efficiƫnte samenwerking

UV05873-zonnepanelen-woning-1600x900

Op 20 november organiseerde Techniek Nederland in Woerden een bijeenkomst voor partners en leden die vaak projecten voor woningcorporaties uitvoeren. Veel woningcorporaties zijn bezig met verduurzaming van hun vastgoed bezit. Na een analyse van de verschillende soorten woning binnen de woningvoorraad, moeten er keuzes worden gemaakt voor de juiste energiebesparende maatregelen, wel of niet met grootschalige renovatie

Installateurs en bouwers worden, naast het reguliere werk, steeds vaker gevraagd om mee te denken bij het maken van deze keuzes. Samenwerking met woningcorporaties is daardoor vaak complex en het gaat meestal om grotere projecten waar vele partners bij betrokken zijn.

Zit je regelmatig met woningcorporaties aan tafel om ze te helpen bij de verduurzaming van hun woningvoorraad? Tijdens deze bijeenkomst bij Techniek Nederland in Woerden is veel kennis gedeeld met Aedes, het ministerie van BZK en woningcorporaties over hoe je efficiënter met elkaar kan samenwerken en tot betere resultaten kan komen. Deelnemers kregen informatiemateriaal mee over de methodiek Resultaat Gericht Samenwerken (RGS). Op deze pagina vind je interessante informatie over alle presentaties van 20 november en de publicaties die aan de deelnemers zijn uitgereikt.

De volgende onderwerpen kwamen voorbij:

  • Welke marktkansen biedt de verduurzamingsopgave van woningcorporaties jou?
  • Prestatieafspraken van woningcorporaties leiden tot installatievragen: hoe los je die op?
  • Welke tools zijn beschikbaar om efficiënter samen te werken met ketenpartners?
  • Praktijkverhalen van installateurs die nu al Resultaat Gericht Samenwerken (RGS)
Eveline Molier van het ministerie van BZK gaf ons een update over de samenwerking met woningcorporaties.
Paul Stegers van de Woningcompagnie gaf een inkijkje in de aanpak in zijn organisatie: Wat doen woningcorporaties in de opschaling van de verduurzaming van hun woningvoorraad? Wat is het wensenlijstje en wat zijn de drempels waar ze in de praktijk tegenaan lopen? Wat willen de woningcorporaties van installateurs?
Twan van Grinsven, (Kemkens Installatie) legde uit hoe zijn bedrijf keuzes maakt in samenwerking met partners met gebruik van RGS en wat daarvoor nodig is in de bedrijfsvoering?
Egbert Kunst (trainer RGS-methodiek) gaf een mini-workshop over wat je kunt met RGS en wat er nodig is om er mee te beginnen.
Tot slot deelde Mark Sprenkels  van Breman installaties zijn kennis over RGS en het behalen van het VGO keurmerk en het nut ervan voor zijn organisatie.

Informatiemateriaal ook digitaal beschikbaar

Tijdens de bijeenkomst heb je een pakket aan informatie materiaal meegekregen. Deze documenten vind je hier ook digitaal om bijvoorbeeld door te sturen naar collega’s en geïnteresseerden.

Beginnen met RGS

Op de website van de Stichting RGS vind je de brochure Beginnen met RGS maar ook vele andere publicaties over het werken volgens RGS. De digitale versies zijn kosteloos te downloaden.

VGO-keur

Warmtetours 2023

In samenwerking met Techniek Nederland en Bouwend Nederland organiseren Platform 31 en Aedes de reeks Warmtetour-webinars. Doel is het tonen van verschillende oplossingen voor woningcorporaties in de energietransitie die al in de praktijk zijn toegepast en ook goed schaalbaar zijn.

  • Webinar: Gasloos in de Gestapelde Bouw. Hoe dan?!
    Deze leaflet geeft een samenvatting van de webinar met daarin de expertvisies over betrouwbaarheid, toepasbaarheid en kosten van de verschillende warmteconcepten in de gestapelde bouw.
    Download pdf
  • Webinar: Belofte waargemaakt? Alles over monitoring in rendement en kosten
    In deze webinar komt monitoring op afstand aan bod en welke lessen woningcorporaties en installateurs hieruit trekken. Presteren installaties ook zoals bij het ontwerp is beoogd?
    Download pdf

Strategisch kiezen van duurzame installaties voor corporaties

Wat zijn de belangrijkste duurzame installaties voor individuele woningen en hoe, op welke gronden en onder welke voorwaarden zijn die optimaal te koppelen aan verschillende woningen in de bestaande bouw?

De publicatie “Strategisch kiezen van duurzame installaties” gaat in op deze vragen en beschrijft een redeneerlijn waarmee ze kunnen worden beantwoord. Daarnaast is het een naslagwerk voor iedereen die wil weten welke aandachtspunten belangrijk zijn bij het kiezen van duurzame installaties voor ruimteverwarming en warm tapwater. De Duurzame Warmteschijf is onderdeel van deze publicatie.

Strategische keuzes in duurzame installaties