Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

primary

Juridische aspecten van prijsstijgingen en leveringsproblemen van materialen en grondstoffen

BEDRIJFSJURIDISCHE ZAKEN

De situatie kan ontstaan dat opdrachtgevers u als installateur verantwoordelijk stellen voor gevolgen van vertragingen. En uw omzet kan onder druk komen te staan omdat uw grondstoffen en materialen duurder uitvallen dan gepland. Hoe gaat u hier het beste mee om?

De coronacrisis heeft geleid tot materiaalschaarste voor de installatiebranche. De leveringsproblemen leiden tot prijsstijgingen van materialen en mogelijke vertraging bij oplevering van projecten. Kunt u prijsverhogingen van materialen doorbelasten aan uw opdrachtgever? En hoe moet u omgaan met vertragingen als gevolg van leveringsproblemen?

Bijna alle installateurs en technisch dienstverleners kampen met prijsstijgingen van de materialen en producten waarmee ze moeten werken. Leden van Techniek Nederland melden bovendien dat ze last hebben van vertraagde leveringen. Dat blijkt uit de Quick Scan Prijsstijgingen en leveringsproblemen uitgevoerd in mei 2021.

Voorwaarden van de overeenkomst zijn bepalend

Voor beantwoording van de vraag hoe u het beste kunt handelen bij prijsstijgingen of leveringsproblemen van materialen en grondstoffen, is vooral van belang welke voorwaarden van toepassing zijn op de opdracht die u heeft aangenomen.

Welke situatie is van toepassing?

Ik heb een overeenkomst:

met een consument op basis van de AVIC
met een zakelijke opdrachtgever op basis van de ALIB 2007
op basis van de UAV 2012 en UAV-GC 2005