Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

“Met Vakmansschapsroute Warmtepomp onderscheid ik me van de cowboys”

240207-Jaap Noach -1915
primary

“Je wil de klanten altijd iets goeds verkopen. Stel je voor dat je met kerst een telefoontje krijgt van een klant die klaagt dat het niet warmer wordt dan 18 graden.” Jaap Noach, mede-eigenaar BeGood heeft net de Vakmansschapsroute Warmtepomp succesvol afgerond. “Ik lever hierdoor gegarandeerd een goed advies en ik installeer volgens de normen. Durf ik mijn handen in het vuur te steken voor mijn kwaliteit? Absoluut."

De warmtepomp is een groeimarkt en een ijzersterk businessmodel, maar moet je wel kwaliteit leveren. “Blijkt de flow onvoldoende omdat je ontwerp niet deugt? Weg is je marge! Want dan kun je het hele systeem opnieuw bouwen.” Dat zal Jaap niet meer overkomen. BeGood, zijn Amersfoortse bedrijf van 20 man sterk verkoopt en installeert zonnepanelen, airco’s, laadpalen, accupakketten en nu ook warmtepompen. En dat wilde hij meteen goed aanpakken.

Vakmanschapsroute verbetert marge

“De Vakmanschapsroute is niet verplicht, althans nog niet, maar ik ga graag voor kwaliteit. En dat lever ik nu, aantoonbaar. Daarmee onderscheid ik me van de cowboys in de branche.” Jaap levert nu een ontwerp en installatie volgens de normen. Hiermee vermindert het aantal serviceverzoeken, waardoor zijn marge verbetert. “Ik zou de Vakmanschapsroute daarom elke monteur aanraden, maar het is misschien nog belangrijker voor verkopers. Want een goed ontwerp is cruciaal.”

Vakmanschapsroute leidt tot erkenning

Met zijn algemene installatie-kennis miste Jaap het vertrouwen dat hij warmtepompen goed zou installeren. “Je wil achteraf er niet achter komen dat je niet de juiste leidingdikte of verkeerde afsluiters hebt gebruikt. Toen ik startte met zonnepanelen, had ik eerst geen opleiding op zak. Warmtepompen zijn iets complexer, daarom ging ik deze keer een opleiding volgen vóórdat ik begon te installeren. Daarom kroop Jaap achter de computer en vond de Vakmanschapsroute die leidt naar erkenning. Dit certificaat is vijf jaar geldig en staat direct in zijn Vakpaspoort-app. Klanten zien nu dat hij vakbekwaam is op het gebied van warmtepompen.

Persoonlijke aandacht

Jaap volgde de Vakmanschapsroute bij Studium. “Heel prettig dat het theoretisch gedeelte in de middag in praktijk brachten. Op papier zie je wel hoe de aanvoer- en retourleidingen lopen, maar als je de buizen ziet en aanraakt, krijg je pas echt een goed beeld. Omdat je met maximaal acht cursisten in een groep zit, krijgt ook echt iedereen aandacht. Het belangrijkste van de cursus? Dat ik voor thuis geen onderhoudsmonteur meer nodig heb hahaha.”

 

Wil je ook een Bewijs van Vakmanschap? Check dan de verschillende trainingen:

Training en scholing - Vakmanschap Warmtepomp