Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Loodgieters worden overspoeld met werk door aanhoudende regenval

lekkende dakgoot
primary

Loodgieters, dakdekkers en rioolservicebedrijven hebben het druk door de aanhoudende regenval. Daken en dakgoten worden flink op de proef gesteld en op de zwakke plekken ontstaan lekkages. Later deze week gaat het vriezen en dat levert nieuwe problemen op. Water zet uit als het bevriest; een beginnend gaatje in het dak wordt bij vorst dus al snel groter en ook dat kan lekkages veroorzaken.

Zolang het regent kunnen loodgieters en dakdekkers een lekkage in veel gevallen niet meteen structureel oplossen. Een noodreparatie is vaak wel mogelijk.

Kruipruimtes en kelders onder water

Door de enorme regenval stijgt het grondwaterpeil snel. Loodgieters en rioolservicebedrijven krijgen momenteel dan ook veel aanvragen om een kelder of kruipruimte leeg te pompen. Watertechnisch expert Eric van der Blom van Techniek Nederland adviseert woningeigenaren om snel in actie te komen als er water in de kelder of kruipruimte. ‘Blijft het water te lang staan, kan kunnen de fundering en de vloerbalken worden aangetast en kan er in de woning schimmel ontstaan.’

Spoelen en sproeien met regenwater

Regen heeft ook voordelen. Sommige woningeigenaren maken daar gebruik van. Wie een regenwatertank laat installeren, beschikt altijd over voldoende water om het toilet duurzaam door te spoelen en in droge periodes de tuin te sproeien. Ook een hoger grondwaterpeil heeft een gunstige kant. Nu de zomers door klimaatverandering steeds droger worden, is het grondwaterpeil in grote delen van ons land structureel te laag.

Méér lekkages

We krijgen steeds vaker te maken met hevige en langdurige regenval. De kans op waterschade neemt daardoor toe. Van der Blom: ‘Het is daarom belangrijk om het dak, de dakgoot en de hemelwaterafvoer regelmatig te laten controleren. Dit kan veel overlast voorkomen en kosten besparen.’