Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Invoering van minimumuurloon is een slecht idee voor de retail

iStock-672395070 1600x900
primary

Samen met andere retailbranches heeft Techniek Nederland gereageerd op de internetconsultatie over de wijziging Besluit en Regeling uitvoering Wet invoering minimumuurloon. De gezamenlijke branches in de detailhandel en winkelambachten kunnen zich niet vinden in het voorstel om een minimumuurloon op basis van een 36-urige werkweek in te voeren.

30% kostenverhoging

Techniek Nederland benadrukt in de reactie dat het voorstel voor bedrijven met een 40-urige werkweek leidt tot een kostenverhoging van ruim 30%. Het voorstel komt namelijk al boven op het besluit om het minimumloon extra te verhogen met in totaal 7,5% én boven op de inflatiecijfers.

Vragen om problemen

Het kabinet wil werken in de retail lonender maken, maar volgens Techniek heeft het voorstel een averechts effect. Retailers die nog herstellen van de coronacrisis en toch al te kampen hebben met flinterdunne marges worden met een verhoging van het minimumloon in de problemen gebracht. Bovendien wordt werken níet lonender. De lasten op arbeid worden namelijk niet verlaagd.

Vijf bezwaren

De retailbranches hebben in de reactie op de internetconsultatie de bezwaren op een rij gezet:

  1. Het minimumloon baseren op 36 uur werkt kostenverhogend.
  2. Stijging van het minimumloon pakt onevenredig hoog uit.
  3. Maatregelen zorgen er niet voor dat werken meer loont aangezien lasten op arbeid niet worden verlaagd.
  4. Er is geen sprake van integrale aanpak zoals de Sociaal-Economische Raad (SER) adviseert.
  5. Er ontstaat onevenwichtigheid in de loongebouwen die in de cao zijn opgenomen.

Reactie van de retail op invoering minimumuurloon