Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Retail bereidt zich voor op mogelijke coronagolf in het najaar

UV01072.tif-detailhandel-1600x900
primary

Komend najaar is er kans dat het coronavirus weer oplaait. Daarom heeft de retail een sectorplan ingediend bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. In het sectorplan staan preventieve maatregelen die winkeliers kunnen nemen om besmettingsrisico’s laag te houden. Techniek Nederland is nauw betrokken bij de uitwerking van het plan.

Lage besmettingsrisico’s

Martin Hof, manager Consumentenelektronica bij Techniek Nederland: ‘Retailers zijn prima in staat om consumenten verantwoord te laten winkelen. Dat bleek de afgelopen twee jaar. De besmettingsrisico’s in de retail zijn laag. De elektronica-retail heeft nooit op de lijsten met besmettingsbronnen van GGD of RIVM gestaan. Met het sectorplan nemen we opnieuw onze verantwoordelijkheid.’

Sectorplan met preventieve maatregelen

De retail laat met het sectorplan zien alles in het werk te stellen om beperkende maatregelen te voorkomen. Zodra het aantal besmettingen oploopt, nemen retailers preventieve maatregelen, zoals goed ventileren, ruime openingstijden en meten van drukte in de winkels. Ook steunt de sector de overheidscampagne om de basismaatregelen in acht te nemen: vaak handen wassen, in de ellenboog niezen, bij klachten testen, bij een positieve uitslag thuisblijven en een boosterprik halen. Ook is het advies om bij oplopende besmettingen handpompjes en desinfectiezuilen in de winkels te plaatsen. 

Extra maatregelen

Bij verder oplopende besmettingen kan de overheid extra maatregelen nemen. Het gaat om afstand houden, plaatsen van spat-en kuchschermen, een mondkapjesplicht of beperkt winkelen. De laatste maatregel kan worden ondersteund met een maximumaantal winkelmandjes en -wagentjes of een stoplichtensysteem.

Impact op omzet voorkomen

Het sectorplan vermeldt ook maatregelen waarvoor geen draagvlak bestaat. Lockdown of click & collect, de inzet van het coronatoegangsbewijs of beperken van het aantal winkeluren kunnen niet rekenen op steun. Hof: ’Deze maatregelen zijn nauwelijks effectief, maar hebben wél een negatieve impact op de omzet en kosten van retailers.’

Toetsing door het RIVM

Het sectorplan is nog niet definitief vastgesteld. Dat gebeurt na toetsing door het RIVM. Techniek Nederland houdt u vanzelfsprekend op de hoogte.

Voorlopig sectorplan corona-aanpak detailhandel winter 2022/2023