Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Corona-handelingskaders voor Rijkswaterstaatprojecten opnieuw van kracht

UV05120-1600x900
primary

Rijkswaterstaat heeft besloten de corona handelingskaders voor de GWW sector met terugwerkende kracht vanaf 1 november weer in werking te laten treden. Rijkswaterstaat had deze handelingskaders ingetrokken vanwege de versoepelingen van de coronamaatregelen. Dat bleek veel te vroeg. Techniek Nederland heeft zich samen met de partijen in de Taskforce Infra hard gemaakt voor het terugdraaien van dit besluit, omdat er na 1 november opnieuw allerlei beperkende coronamaatregelen werden genomen.

Drie handelingskaders

In maart 2020 is het Protocol Samen Veilig Doorwerken in Bouw en Techniek opgesteld. Kort daarna zijn samen met Rijkswaterstaat drie handelingskaders tot stand gebracht voor Rijkswaterstaatprojecten. Daarin worden duidelijke richtlijnen gegeven voor de gevolgen van de toepassing van het Protocol en andere consequenties van het werken in corona-tijd.

Het gaat om de volgende handelingskaders:

  • Handelingskader liquiditeit en betalingen d.d. 14 april 2020.
  • Handelingskader coronavirus voor GWW-contracten en aanbestedingen van Rijkswaterstaat d.d. 21 april 2020.
  • Tijdelijke contractbeheersstrategie GWW n.a.v. corona d.d. 20 april 2020.

Geldigheidsduur

Inmiddels heeft het kabinet een heel aantal van de coronamaatregelen weer opgeheven. Wat dat betekent voor de geldigheidsduur van de handelingskaders heeft Rijkswaterstaat niet bij het besluit aangegeven. Techniek Nederland verwacht wel van Rijkswaterstaat dat de partijen van de Taskforce op tijd worden betrokken bij een volgend moment waarop besloten moet worden om de handelingskaders af te bouwen of zelfs geheel in te trekken.

Download 'Memo Herintroductie handelingskader liquiditeit en betalingen

Download 'Memo Herintroductie handelingskader coronavirus voor GWW-contracten en aanbestedingen van Rijkswaterstaat'