Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Praktijkdag Veilig Werken Uitvoerend leidinggevenden en monteurs

Veilig werken
show

Veilig werken is de basis voor een gezonde werkomgeving, elke dag weer. Neem daarom deel aan één van de Praktijkdagen Veilig Werken voor monteurs en uitvoerend leidinggevenden in de installatie- en isolatiebranche. Zo blijft uw Arbo-kennis actueel en kunt u een bezoek van de Inspectie SZW met vertrouwen tegemoet zien.

Wat kunt u verwachten?

De Praktijkdag Veilig Werken is een inspirerende en interactieve bijeenkomst met verschillende modules onder leiding van professionele cursusleiders met bewezen deskundigheid. Zij praten u bij over de actuele wetgeving en technieken en geven u praktische handvatten om uw veiligheid op de werkvloer te vergroten. Daarnaast wisselt u ervaringen uit met collega’s van andere bedrijven. De modules van de Praktijkdag staan garant voor boeiende onderwerpen.

Toelichting modules

  1. Veilig gebruik van de hoogwerker
    Welke soorten hoogwerkers, verreikers zijn er in de markt. Wat zijn de gevaren, waar moet je op letten bij gebruik, waarop tijdens het transport en parkeren en wat zijn de praktijktips van de vakman. Wat is de relatie met de eisen m.b.t het werken met een werkbak, werkplatform.

  2. Veilig gebruik van de rolsteiger, ladder en trap
    Hoe zit het ook alweer met de werkvloer, de schoren en het leuningwerk. Hoe bouw je een rolsteiger op een juiste en slimme manier op en hoe gebruik je deze veilig.
    Wat zijn de nieuwe ontwikkelingen van de diverse merken. Verkeerd gebruik van (verkeerd gekozen) ladders en trappen kan levensgevaarlijke gevolgen hebben. Kennis van het juiste type, de gebruiksmogelijkheden en controle is daarom van belang.

  3. Veilig werken op hoogte met persoonlijke valbeveiliging
    Wat zijn de risico’s, de mogelijke collectieve middelen en de mogelijke individuele maatregelen om op een juiste manier je werkzaamheden op hoogte uit te voeren.
    Welke manieren van “zekeren” zijn er en hoe gebruik je op een juiste manier de diverse middelen. Tips vanuit de dagelijkse praktijk voor werken op vlakke en hellende daken.

  4. Gezond werken met lichamelijke belasting
    Wat zijn de risico’s en mogelijke hulpmiddelen zijn er in de markt om uitval bij tillen, duwen, trekken, ongunstige lichaamshoudingen en repeterende bewegingen te voorkomen.

  5. Nut en noodzaak van een TRA en LMRA
    Wat is het belang, de wettelijke basis, situaties en de inhoud van een goede risico-inschatting. Is een gevaar ook echt een risico?
    Hoe voer je een juiste en complete Taak Risico Analyse (TRA) en een Last Minute Risico Analyse (LMRA) uit. Spreek je elkaar ook aan op (on)veilig gedrag?

  6. Veilig werken (z)onder spanning
    Spelregels bij het organiseren en het in de praktijk brengen van een veilige werkplek bij en in de nabijheid van elektrische installaties. Alles over de risico’s, gevolgen, maatregelen en (hulp)middelen.

Avondmodule


Na de plenaire afsluiting kunt u (opnieuw) een drie jaar geldig hoogwerkerscertificaat behalen. Voor het behalen van dit certificaat geldt de voorwaarde dat u wel heeft deelgenomen aan de praktijkdag.

Certificaat Hoogwerker
Ongeveer 80 procent van de ongevallen met hoogwerkers zijn terug te voeren naar foutief of onveilig handelen door de gebruiker. Daarom is het belangrijk dat mensen die met hoogwerkers werken hier voldoende in geschoold zijn. Als u de risico’s kent, kunt u ook in moeilijke situaties de juiste beslissing nemen. Deze training wordt afgesloten met een schriftelijk en praktijkexamen. Bij voldoende resultaat behaalt u het certificaat Hoogwerker.

Kosten

De kosten voor deelname aan één van de Praktijkdagen Veilig Werken voor monteurs en uitvoerend leidinggevenden (zes modules) bedragen 75 euro per persoon, exclusief btw. De lunch is inbegrepen.
De extra kosten voor de avondmodule ‘Certificaat Hoogwerker’ bedragen 125 euro per certificaat per persoon, exclusief btw (inclusief eenvoudige avondmaaltijd).

 


Bent u verhinderd? Tot twee dagen van tevoren kunt u zich kosteloos afmelden. In andere gevallen brengen wij u het volledige trainingsbedrag in rekening.

Contact
Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neemt u dan contact op met Susanne Klinge.

Leden

€ 75,-

Niet-leden

€ 75,-

08:00 - 08:30 uur
Ontvangst van de deelnemers
08:30 - 11:15 uur
Start programma
11:15 - 11:30 uur
Pauze
12:30 - 13:00 uur
Lunch
13:00 - 16:15 uur
Start middagprogramma
16:15 uur
Evaluatie en plenaire afsluiting
16:30 - 17:30 uur
Start avondprogramma hoogwerker (alleen als je je hiervoor hebt aangemeld)
17:30 - 18:30 uur
Buffet (alleen voor deelnemers aan avondprogramma)
18:30 - 19:30 uur
Start praktijkprogramma buiten

Locatie

Van der Valk Hotel Nieuwerkerk

Adres

Parallelweg Zuid 185
2914 LE NIEUWERKERK AD IJSSEL

Datum en tijdstip

2021-10-06T08:30:00
2021-10-06T16:30:00
2021-10-06T08:30:00 2021-10-06T08:30:00 Nederland 2021-04-16T09:00:00 2021-10-05T09:00:00
secondary
Susanne Klinge 04 240x240

Heb je een vraag?

Neem contact op met

Susanne Klinge

Ledenservice

088 543 27 90 | E-MAIL