Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Kennisbijeenkomst datagedreven verduurzamen in de utiliteitsbouw

show

In de huidige, snel veranderende wereld is het een hele uitdaging om vastgoed, zoals kantoren, scholen en zorginstellingen, op een duurzame manier te beheren. De stijgende energiekosten, wet- en regelgeving, toenemende milieubewustwording en de ambities om van het aardgas af te gaan stimuleren ons om energie te besparen en anders om te gaan met de installaties in een gebouw. Daarvoor is inzicht nodig in het energieverbruik van installaties. Een effectieve manier om inzicht te krijgen is het verzamelen van gegevens (data) en het vergelijken van die gegevens met gelijksoortige panden. Vervolgens kun je deze data analyseren en interpreteren om tot een optimale oplossing te komen.

Deze bijeenkomst staat in het teken van kennisdelen over dit onderwerp, elkaar inspireren met praktijkverhalen en het bij elkaar brengen van ondernemers en beleidsmakers. Gezamenlijk gaan we zo van #hoedan naar #doedan!

Voor wie is deze bijeenkomst interessant?

Voor bedrijven uit de bouw- en installatiesector met klanten in de utiliteitssector, koepelorganisaties van gemeenten, scholen, banken, zorginstellingen en kennisinstituten die geïnspireerd willen worden en kennis willen vergaren over verduurzamen van vastgoed met behulp van data.

Praktijklab

In elke praktijklab vragen we de praktijkexpert(s) om de case te introduceren, hun geleerde lessen te delen en uit te leggen welke opschalingsdrempels én -kansen zij zien. Elk praktijklab wordt in twee ronden herhaald zodat deelnemers 2 van de 6 praktijklabs kunnen bijwonen. Bij de aanmelding kunt u deze keuzes aangeven.

Praktijklabs met experts op het gebied van datagedreven verduurzamen.

  1. Weten waar je gebouw staat met DVU en WEii: praktijkcase Bouwhuis met live demo van WEii-benchmark en datadelen via DVU (door Marco Witschge en Bert Elkhuizen van INNAX)
  2. Direct besparen met een slimme digital twin: praktijkcase Ordina hoofdkantoor in Nieuwegein met ruim 50% directe aardgasbesparing in 1 jaar met digital twin (door Frank Visscher van VB Optimum & Thomas Piessens van Techniek Nederland)
  3. Door data sneller en beter plannen: praktijkcase verduurzamingsscenario’s voor 22 DuMaVa gebouwen in 4 dagen met PIM Studio (door Jan van Hout van OVVIA en Edgar van Niekerk van Bouwend Nederland)
  4. Verduurzamen zonder investeren, afrekenen per bespaarde kWh: 3 praktijkcases met ruim 50% lagere kosten per bespaarde kWh ten opzichte van kosten van geleverde kWh (door Peter Reidsma van Stichting BespaarGarant en Willem van Toor van VNO-NCW en MKB-NL)
  5. Betere gebouwprestaties met duurzaam beheer en onderhoud: praktijkcase Van Boeijen 30% energiebesparing op gehele vastgoedportefeuille door intelligent beheer en onderhoud (door Guido Bartelink van ACS Buildings en Edgar van Niekerk Bouwend Nederland)
  6. Datagedreven oplossingen voor netcongestie: praktijkcase slimme verduurzaming met lokale energienetwerk voor 5 bedrijventerreinen in Veghel voor Brink, Essent en Kuijpers (door Alex Hesling van Kuijpers en Thomas Piessens van Techniek Nederland)

 

Deze bijeenkomst wordt door Techniek Nederland georganiseerd in samenwerking met de Samenwerkingstafel Utiliteit en Bouwend Nederland.

Leden

Niet-leden

Locatie

Kas meeting-eventlocatie

Adres

De Bleek 13
3447 GV WOERDEN

Datum en tijdstip

2023-10-30T12:00:00
2023-10-30T17:30:00
2023-10-30T12:00:00 2023-10-30T12:00:00 Nederland 2023-09-05T09:00:00 2023-10-29T17:00:00
secondary
Roberto-Duric-240x240

Heb je een vraag?

Neem contact op met

Roberto Duric

Ledenservice

088 543 27 90 | E-MAIL