Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Bijeenkomst innovatiemanagers

show

Innovatiemanagers (of een ieder die zich in die benaming herkent) ontmoeten elkaar op een bijzondere locatie, de 3D Makers Zone in Haarlem. Naast een rondleiding en inspirerende presentatie over de locatie is er ruime aandacht voor het onderzoek Robotisering/AI/Industrialisatie en de samenwerking tussen verschillende bedrijven naar aanleiding van de innovatiebijeenkomst die najaar 2023 samen met Bouwend Nederland werd georganiseerd. 

3D-makers Zone in Haarlem, ofwel de 3DMZ, is een creatief digital manufacturing bedrijf met een sterke focus op industrieel 3D-printen, gecombineerd met aanvullende technologie, zoals Internet of Things en sensoren, blockchain, machine learning en kunstmatige intelligentie. Juist de combinatie van deze nieuwe technologieën zorgt vaak voor innovatieve nieuwe oplossingen, producten of diensten. Op deze locatie krijgen wij een presentatie en een rondleiding en zullen we ook aandacht besteden aan een aantal belangrijke lopende zaken binnen Techniek Nederland op het gebied van Innovatie. 

 

Programma 

12:30 - 13:30 uur: ontvangst met lunch 

13:30 - 17:00 uur:   

  • Presentatie over 3DMZ en een rondleiding door de locatie. Door Herman van Bolhuis, directeur/eigenaar van 3DMZ. 
  • Stand van zaken lopend onderzoek Robotisering/AI/Industrialisatie en de betekenis hiervan voor onze sector. Door Joram Nauta van TNO. 
  • Wat is er voortgekomen uit de gezamenlijke bijeenkomst met de innovatiemanagers van Bouwend Nederland-leden (najaar 2023)? Maurits Dekker van TKI Bouw en Techniek vertelt over de samenwerking tussen bedrijven die hieruit is ontstaan. 
  • Subsidies, een vloek en/of een zegen? RVO gaat in op de diverse subsidieregelingen die er zijn voor bedrijven als je denkt aan ‘innovatie’ en dat het wellicht de moeite waard is daar als bedrijf meer aandacht aan te besteden. Techniek Nederland en RVO overwegen samen een jaarlijks bij te werken overzicht van relevante subsidieregelingen op te stellen en te publiceren op de site van Techniek Nederland. 
  • Waar is de beleidscommissie Innovatie nog meer mee bezig? We praten je oa bij over de Techniek Nederland Innovatie Award en de presentatie van de eindresultaten van het onderzoek Robotisering/AI/Industrialisatie najaar 2024.  

 17:00 - 17:30 uur: Netwerkborrel 

Leden

Niet-leden

Tijdsplanning

12:30 - 13:30 uur: Ontvangst met lunch 

13:30 - 17:00 uur: Presentatie en rondleiding 3D-makers Zone en inhoudelijk programma 

17:00 - 17:30 uur: Netwerkborrel 

Locatie

3D Makers Zone

Adres

Oudeweg 91-95
2031 CC HAARLEM

Datum en tijdstip

2024-06-04T12:30:00
2024-06-04T17:30:00
2024-06-04T12:30:00 2024-06-04T12:30:00 Nederland 2024-04-19T08:30:00 2024-06-02T17:00:00
secondary
Stock

Heeft u een vraag?

Neem contact op met

Events

 

088 543 27 90 | E-MAIL