Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

primary

RGS helpt installateurs efficiƫnter woningcorporaties verduurzamen

hybride warmtepomp 617x258

Help jij woningbouwcorporaties bij de verduurzaming van hun woningvoorraad? Dan werk je nauw samen met deze organisaties en onderhoudsbedrijven. Optimaal rendement vraagt om afstemming met alle partners, vanaf de tekentafel tot en met continue monitoring en verbetering. Wil je dit en aantoonbaar de kwaliteit, afstemming en voorspelbaarheid van kosten verbeteren? Ga dan aan de slag met deze opleidingen, documenten en werkmethodes.

 

RGS leidt tot betere prestaties

RGS is een werkmethodiek die de afstemming van de processen van de samenwerkende partijen verbetert. Vanaf de start zijn alle partijen aangesloten waardoor ze tot een optimaal ontwerp komen. Het doel? De integrale beheerkosten in relatie tot de exploitatieperiode van het bezit minimaliseren. Steeds meer woningcorporaties en andere vastgoedbeheerders kiezen voor RGS. Het is dé standaard bij onderhouden, renoveren en verbeteren van bestaand vastgoed. Aedes, Bouwend Nederland, OnderhoudNL en Techniek Nederland ontwikkelen en stimuleren de toepassing van RGS.

Lees het blog over de voordelen die RGS Breman Installatiegroep biedt.

VGO-keur maakt installateurs aantrekkelijker

Wil je volgens de RGS-methodiek werken, dan moet je aantoonbaar je bedrijfsprocessen op orde hebben. Dat toon je je aan met het VGO-keur: het enige onafhankelijke keurmerk dat bewijst dat je onderhouds- en investeringsprojecten resultaatgericht uit kan voeren, waarbij processen, kennis en uitvoeringskwaliteit worden beheerst én je bedrijf financieel stabiel is. Heb je een VGO-keurmerk op zak? Dan is dat de garantie dat jouw bedrijf de RGS-methodiek in alle facetten beheerst. Uit onderzoek blijkt dat het VGO-keur bij de helft van VGO-bedrijven extra klanten oplevert. Wil je ook het VGO-keur? Lees dan het stappenplan.
Stappenplan VGO-bedrijf worden

Beginnen met RGS

Op de website van de Stichting RGS vind je de brochure “Beginnen met RGS” en daarnaast ook andere publicaties over het werken volgens RGS. Download alles kosteloos via Publicaties RGS NL. En schrijf je in voor een van de RGS-trainingen.

Kansen pakken bij woningcorporaties

Op 20 november organiseerde Techniek Nederland een bijeenkomst voor partners en leden die vaak projecten voor woningcorporaties uitvoeren. Op deze pagina lees je hoe ze de RGS-methodiek ervaren en toepassen.

.

Warmtetour 2023

In samenwerking met Techniek Nederland en Bouwend Nederland organiseerden Platform 31 en Aedes in 2023 en 2024 de reeks Warmtetour-webinars. Met als doel het het tonen van verschillende oplossingen voor woningcorporaties in de energietransitie die al in de praktijk zijn toegepast en ook goed schaalbaar zijn.

Gasloos in de Gestapelde Bouw. Hoe dan?!
In deze folder zie je samenvatting van de webinar met daarin de expertvisies over betrouwbaarheid, toepasbaarheid en kosten van de verschillende warmteconcepten in de gestapelde bouw.
Download de folder

Belofte waargemaakt? Alles over monitoring in rendement en kosten
In deze webinar komt monitoring op afstand aan bod en welke lessen woningcorporaties en installateurs hieruit trekken. Presteren installaties ook zoals bij het ontwerp is beoogd?
Download de folder

Hulp bij strategisch kiezen van duurzame installaties

De juiste combinatie van installaties en schilverbetering per woningtype is een puzzel. De Warmteschijf en de redeneerlijn helpen bij het gesprek met de woningcorporatie in die afweging. De Warmteschijf geeft de onderlinge samenhang aan tussen de warmtebehoefte (isolatie- graad), de warmtepomp (warmteopwekker) en het afgiftesysteem (radiator, vloerverwarming, etc.) en hoe de juiste combinatie leidt tot een comfortabele en betaalbare woning. De redeneerlijn helpt bij het ontwikkelen van een passende aanpak die voor duurzaam wooncomfort zal zorgen.
Download de publicaties

Bekijk ook het webinar De voordelen voor installateurs