Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

primary

WEBINARS: Een monteur van deze tijd is op zijn toekomst voorbereid!

webinar-1600

NVKL,Techniek Nederland en Wij Techniek hebben de handen ineengeslagen om voor de monteurs een verfrissend, innovatief en uitdagende reeks van webinars neer te zetten. Eind 2020 hebben we vier webinars georganiseerd, waarin de deelnemers interactief bezig waren.

Hebben uw monteurs deze webinars gemist? Geen probleem, terugkijken is mogelijk via onderstaande links, zodat ook uw monteurs bijblijven en kunnen omgaan met de nieuwe technieken die een rol spelen in de energietransitie.


Webinar Koudetechniek
Werkt u vooral met synthetische koudemiddelen in (industriële) koudesystemen en/of warmtepompen, maar wilde u altijd al meer weten over natuurlijke koudemiddelen en hoe u daar veilig en verantwoord mee kunt werken? Dan is dit het moment! Roelof Robbertsen van Opleidingscentrum GO neemt u virtueel mee naar een industrieel koudesysteem en geeft u tips en tricks over het veilig werken met ammoniak, CO2 en koolwaterstoffen.

Webinar Klimaat en Duurzame TechniekenIn dit webinar praten we monteurs bij over actuele ontwikkelingen om het vak goed te kunnen blijven uitvoeren. Onderwerpen zoals hybride warmtepompen, (waterzijdig) inregelen, een leven lang leren en mijn werkgever heeft omwenteling naar verduurzaming succesvol gemaakt en levert vooral duurzame warmteoplossingen voor onze klanten. Zowel de directeur als de monteur komen aan het woord en vertellen wat hun bevindingen zijn en wat u vooral niet moet doen. Ook schuift een leverancier aan om de nieuwste ontwikkelingen onder de aandacht te brengen.

Webinar Sanitaire Technieken
De Sanitair monteur doet de nodige kennis op over de warmtepomp. De cv-ketel als warmtebron voor warmtapwater is eindig. Een belangrijke vervanger is de warmtepomp. Hiervan zijn verschillende varianten op de markt, een lucht/water warmtepomp heeft geheel andere eigenschappen dan een water/water warmtepomp. De leidingwaterinstallatie in een gebouw wordt steeds meer complex en er moet rekening worden gehouden met aspecten zoals temperatuur, capaciteit, voorraad en wachttijd. Ook beschikbare ruimte en invloed van de omgeving spelen een rol. Natuurlijk moet de warmtepomp(installatie) op een juiste wijze op de warmtapwaterinstallatie worden aangesloten en de installatie moet voldoen aan de behoefte van de gebruiker(s). U leert een aantal basiszaken die u moet weten!

Webinar Elektrotechniek
We nemen u mee langs nieuwe en vernieuwde onderwerpen van de NEN1010 die uitkomt in oktober 2020. Aan de hand van een plaatje bij een praatje laten we zien hoe lastig, eenvoudige elektrotechnische situaties kunnen zijn als je kennis rondom NEN3140 en NEN1010 is weggezakt. Ervaren trainers en praktijkmensen zullen met boeiende multimediavoorbeelden zorgen dat u weer weet of het tijd is voor een training of een opleiding. Binnen het vak elektrotechniek gaat het niet alleen om regels en normen maar veel meer om kennis en inzicht zodat het weer FUN is om werk voor te bereiden en uit te voeren. De huidige energietransitie laat al zien dat elektrotechniek de sleutel vormt tot elke oplossing in de energievoorziening van 2030 en verder!