Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

primary

Waarop letten als je aanschaf van een warmtepomp overweegt?

Overweeg je de aanschaf van een warmtepomp?

  • Laat je goed adviseren door een installateur die ervaring heeft met warmtepompen. Een warmtepomp kán een oplossing zijn, maar is dat niet voor elke woning. Een goede installateur kan beoordelen of een huis geschikt is voor een warmtepomp en of eerst extra isolatie nodig is.
  • Grofweg kun je zeggen dat het in woningen die vóór 1980 zijn gebouwd, meestal geen zin heeft om zonder aanvullende isolatie een (hybride) warmtepomp te installeren. In zulke woningen betekent extra isolatie vaak een ingrijpende verbouwing.
  • Veel woningen die ná 1980 zijn gebouwd, zijn geschikt voor een hybride warmtepomp. Soms is ook daar wat extra isolatie nodig, maar dan gaat het meestal om betrekkelijk eenvoudige maatregelen. De hybride warmtepomp werkt in een goed geïsoleerd huis bijna het hele jaar op elektriciteit en schakelt alleen op héél koude dagen over op aardgas.
  • Wacht niet met nadenken over een warmtepomp tot het moment dat je cv-ketel stuk gaat. Is je cv-ketel een jaar of 12 oud? Ga dan na of je huis geschikt is voor een warmtepomp. Je hebt dan de tijd om je goed te laten adviseren. De installateur kan óók adviseren om de woning eerst beter te isoleren. Dat is altijd goed, of je nu kiest voor en warmtepomp of niet. Heb je minder warmte nodig, dan neemt je energieverbruik af.
  • Besluit je om een warmtepomp te laten plaatsen, laat dit doen door een vakbekwame, erkende installateur. Op deze website kun je via de zoekfunctie een vakbekwame warmtepomp-installateur vinden.

Ben jij al warmtepompklaar? Check het met de Warmtepompverkenner.