Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

primary

Veelgestelde vragen over de nieuwe naam

Nieuwe-naam-paginas-1920x400

Vanaf januari 2019 verandert UNETO-VNI van naam: Techniek Nederland. Antwoorden op de meest gestelde vragen vindt u hier.

Lees ook de veelgestelde vragen over:

 • Waarom veranderen we van naam?

  We veranderen van naam om onze sector en onze leden sterker op de kaart te kunnen zetten. Een krachtige en herkenbare naam helpt daarbij. Dit is nodig omdat het belang van techniek voor de ontwikkeling van Nederland snel groter wordt. Dat vraagt om een andere rol voor onze leden en voor onze sector. Een meer prominente rol. 

  Als sector worden we steeds belangrijker als het gaat om het realiseren van grote maatschappelijke veranderingen voor Nederland. We moeten onze bescheidenheid durven te laten varen en opkomen voor onze nieuwe positie. Want laten we duidelijk zijn; energietransitie, langer gezond thuis wonen, smart mobility of grote oplossingen voor verstedelijking en veilige digitalisering: het begint allemaal bij goed ontworpen en geïmplementeerde techniek. 

  Wij hebben ons ontwikkeld tot een instituut dat technische dienstverleners uit meerdere sectoren verbindt en vertegenwoordigt. Onze leden maar ook de vele betrokken, Nederlandse belanghebbenden – van consument tot zakelijke opdrachtgever, van kennisinstituten tot samenwerkingspartners – vragen om eenduidige regie en krachtige vertegenwoordiging en ontwikkeling van het hele toegepaste techniekdomein. Zowel in politiek Den Haag en op landelijk niveau, als ook in regionale projecten en samenwerkingsverbanden. Zowel binnen als buiten onze eigen sector.

  Lees alle veelgestelde vragen over dit onderwerp

 • Wat is de planning?

  Tot 15 januari 2019 voeren we tijdelijk de naam UNETO-VNI | Techniek Nederland. Vanaf 15 januari 2019 heten we officieel Techniek Nederland.

  Lees alle veelgestelde vragen over dit onderwerp

 • Hoe zorgen we ervoor dat de nieuwe naam bekend wordt?

  Op 15 januari ontvangt u een welkom-bij-Techniek-Nederland-pakket met daarin autostickers, voorwaarden en de mogelijkheid om online en telefonisch allerlei materialen te bestellen. Denk aan een gevelbord, stickers en extra voorwaarden. Natuurlijk kosteloos.

  Daarnaast starten we begin maart een brede campagne op radio, billboards langs snelwegen en op online en social media om Techniek Nederland bij een breder publiek onder de aandacht te brengen. Zo maken we samen Techniek Nederland bekend in Nederland.

  Verder voeren we in mei/juni 2019 ook een arbeidsmarktcampagne, enerzijds om het imago van de technische sector te stimuleren. Maar vooral om er zo voor te zorgen dat meer mensen gaan kiezen om te werken voor de technieksector. En dat doen we natuurlijk graag samen met onze leden ook om elkaars campagnes te versterken.

  Lees alle veelgestelde vragen over dit onderwerp

 • Gaat de contributie omhoog door het wijzigen van de naam?

  Nee, de naamswijziging heeft geen effect op de contributie.

  Lees alle veelgestelde vragen over dit onderwerp