Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

primary

Openbare Verlichting en de basis voor smart cities van de toekomst

Openbare-verlichting_1600x900

Waar voorheen de nadruk lag op lichtopbrengst zijn de eisen aan openbare verlichting tegenwoordig een stuk complexer. Zo kijkt men steeds meer naar het energieverbruik, lichthinder of naar de circulariteit van de gebruikte materialen. De openbare verlichting moet hierdoor steeds intelligenter (smart) worden om te voldoen aan deze behoeften.

Smart infratechniek

Deze moderne openbare verlichtingsinstallaties maken onderdeel uit van de smart infratechniek. Met deze innovatieve technieken realiseren we de smart cities van de toekomst. Dit heeft ook gevolgen voor de complexiteit in ontwerp, aanleg, beheer en onderhoud.

Om deze en andere ontwikkelingen om te zetten in kansen is het essentieel jezelf te blijven ontwikkelen als lichtprofessional.

#EenWereldVanVerlichting

Met de YouTube serie ‘Een wereld van verlichting’ vragen we aandacht voor de kunst en kunde die schuilen achter dat wat we elke dag als vanzelfsprekend zien: verlichting. Aflevering 3 staat volledig in het teken van Openbare verlichting en de basis voor smart cities van de toekomst. Kijk en luister mee naar de persoonlijke verhalen van professionals uit dit vakgebied:

 

Aan de slag met Openbare Verlichting

Hoe kan ik me ontwikkelen op het gebied van Openbare Verlichting?

Om deze nieuwe kansen goed te benutten is het verstandig je goed voor te bereiden op deze nieuwe situaties. Ontwikkel jezelf daarom verder als professional met de volgende beschikbare ondersteuning vanuit Techniek Nederland en Astrin Academy:

» Opleiding Monteur Openbare Verlichtingsinstallaties
» Opleiding Monteur Verkeersregelinstallaties

» Opleiding Basis Smart Infra installatie, service & onderhoud
» Opleiding Specialisatie Smart Infra installatie, service en onderhoud
» Opleiding Smart Infra Engineer

 

Waar vind ik bedrijven die excelleren in Openbare Verlichting?

» Ik zoek een bedrijf gespecialiseerd in Openbare Verlichting