Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

primary

Lood in drinkwater

UV01015-1600x900

Het is inmiddels algemeen bekend dat loodinname een nadelige invloed heeft op de gezondheid en dat drinkwater daar een rol in speelt. Dit betreft niet alleen oude loden waterleidingen, maar ook vanuit nieuwe installaties komt lood vrij. Daarom is het, naast het vervangen van loden waterleidingen, van belang dat u bij de oplevering van nieuwe installaties en/of nieuwe (meng)kranen de gebruiker goed advies geeft.

Adviezen voor de gebruiker

  • Het is belangrijk dat u uw klant wijst op de gevaren van lood in het drinkwater. Dat kan met behulp van de flyer 'doorspoeladvies nieuwe drinkwaterinstallaties en/of mengkranen'. Deze kunt u zelf afdrukken en – met uw eigen gegevens – achterlaten bij uw klant nadat u een nieuwe drinkwaterinstallatie heeft opgeleverd of een nieuwe (meng)kraan heeft geïnstalleerd.
  • Drinkwaterinstallaties nieuwbouw: spoel de kraan door voor ieder gebruik: minimaal de gehele leidinginhoud (richtwaarde: elke 5 meter leiding bevat zo'n 1 liter water), gedurende de eerste drie maanden na ingebruikneming.
  • Nieuwe (meng)kranen: doorspoeladvies van 10 seconden voor ieder gebruik, gedurende de eerste 3 maanden na ingebruikneming. Zie ook kraandoorspoelen.nu.
  • Na drie maanden gelden geen beperkingen meer.
  • Het advies is gebaseerd op de Uniforme communicatieboodschap, versie 20210818 vanuit de overheid.

Meer informatie voor de installateur

Webshopartikelen over dit onderwerp

Nieuws over dit onderwerp