Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Alles over NEN 1010

Omslag-Nieuw-in-de-norm-NEN1010-2020-1600x900

In Nederland zijn de technische eisen voor een elektrische laagspanningsinstallatie beschreven in de NEN1010. Deze norm geldt in de bouwregelgeving als wettelijk minimum voor het veiligheidsniveau. Op deze pagina vindt u alle informatie over deze belangrijke norm.

Voeg dit onderwerp toe aan mijn interesses
hideMetaLink

NEN 1010:2020 is de laatste editie van de NEN 1010. Deze vertegenwoordigt de stand der techniek per 1 oktober 2020, en vervangt de voorgaande editie gepubliceerd in 2015, met alle bijbehorende correcties en aanvullingen. In de loop der jaren is er steeds meer aansluiting gezocht bij de Europese en mondiale normalisatie. De inhoud van een norm wordt bepaald door een normcommissie bij NEN, bestaande uit deelnemers vanuit verschillende organisaties, waaronder Techniek Nederland, die met elkaar afspraken maken over het betreffende onderwerp.

De nieuwe NEN 1010:2020 bevat ruim 120 pagina's meer dan de vorige editie. Voor 99% in lijn gebracht met de laatste versies van de Europese HD 60364 en de mondiale IEC 60364 serie. De norm bevat de nog benodigde essentiële Nederlandse aanvullende bepalingen. Er is een apart deel 8 “Functionele aspecten” uitgebracht, en zal de komende jaren nog sterk onderhevig zijn aan wijzigingen. Het gaat dan over de onderwerpen efficiënt omgaan met energie, verschillende mogelijkheden van prosumer installaties (samenvoeging van producent en consument), en de werking en bedrijfsvoering waaronder protocollen.

 

 

secondary
John van Vugt 02 240x240

Heb je een vraag?

Neem contact op met

John van Vugt

Vakspecialist Elektrotechniek

088 543 27 90 | E-MAIL

Bestel nu: Nieuw in de norm NEN 1010:2020

bullets

Hierin behandelen we per deel, met voorbeelden, de gewijzigde bepalingen, geschreven voor de praktijk van alle dag.

Inspectierapport Nieuwe laagspanningsinstallaties NEN 1010:2020

bullets

Met dit model inspecteert u een nieuwe laagspanningsinstallatie voordat deze in gebruik wordt genomen door uw opdrachtgever.

Uitgelichte webshopartikelen

TOON ALLES

Uitgelichte opleidingen

TOON ALLES

Uitgelichte producten

TOON ALLES

Webinars

Webinar op 1 december 2021

De energietransitie zorgt voor combinaties van nieuwe installaties en apparaten in gebouwen en woningen. Je kan hierbij bijvoorbeeld denken aan PV panelen, laadpalen en thuisaccu’s. Maar hoe sluit je dit nu aan op de bestaande verdeel inrichtingen? En hoe zit het met de nieuwe NEN1010 die van toepassing is?

Aanmelden voor webinar

Webinar ‘De vernieuwde NEN 1010 uitgelegd’

13 oktober 2021: Vakcommissie Elektrotechnisch Installatiebedrijf (VEI) organiseerde het webinar ‘De vernieuwde NEN 1010 uitgelegd’. Download presentatie

Webinar terugkijken

Monteurswebinar Elektrotechniek

2 december 2020: we nemen je mee langs nieuwe en vernieuwde onderwerpen van de NEN1010 die uitkomt in oktober 2020. 

Webinar terugkijken

Agenda

Op dit moment zijn er geen bijeenkomsten gepland

BEKIJK VOLLEDIGE AGENDA