Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

primary

Wettelijke certificering cv-installateurs

Roadmap-CO-certificering-1600

Ons standpunt

Techniek Nederland onderschrijft de aanbevelingen uit het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OvV) uit 2015 naar de gevaren van koolmonoxide bij cv-installaties. Wij ondersteunen de introductie van de wettelijke certificeringsregeling voor gasgestookte installaties die bijdraagt aan verbetering van de veiligheid en het terugdringen van koolmonoxiderisico’s.

Wij stellen daarbij de volgende randvoorwaarden:

  • De regeling moet haalbaar en betaalbaar zijn voor kleine bedrijven en zzp’ers. Ondernemers moeten kunnen blijven ondernemen en geen administratiekantoor worden. Controleer de hanteerbaarheid via de mkb-toets.
  • Er moeten waarborgen komen voor de handhaving van de regeling.
  • De overheid moet de wettelijke certificering ondersteunen met een langjarige en overtuigende communicatiecampagne.
  • Wij vinden het belangrijk om de wettelijke certificering aan te grijpen om een landelijk register van gecontroleerde en goedgekeurde cv-ketels in te stellen. Dit register geeft inzicht in de veiligheid van de toestellen en de staat van het onderhoud.
  • Gecertificeerde bedrijven moeten herkenbaar worden aan een, van OK CV afgeleid, beeldmerk voor veilige en energiezuinige cv-installaties.
  • De introductie van de wettelijke certificering moet samenvallen met een verbod op de verkoop van cv-ketels aan particulieren.
  • Een overgangsperiode van minimaal anderhalf jaar is nodig om monteurs voldoende tijd te geven het theorie- en praktijkexamen af te leggen en zich eventueel te laten bijscholen.