Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

primary

BENG

UV04682-1600

Ons standpunt

Techniek Nederland is voorstander van ambitieuze normen voor Bijna Energieneutrale Nieuwbouw (BENG). Het huidige voorstel van de overheid voor een nieuwe BENG-norm betekent een stap terug ten opzichte van de bestaande norm. De voorgestelde BENG-norm blokkeert de energietransitie in plaats van die te versnellen. Wij vinden de eisen in de voorgestelde BENG-norm te laag en de rekenmethodiek te complex.

Volgens de nieuwe norm mogen er na 2021 woningen worden gebouwd met energieprestaties die achterblijven bij de huidige nieuwbouw. Dit benadeelt de koplopers in de installatiebranche die dagelijks laten zien dat zij met duurzame technieken probleemloos zeer energiezuinige en comfortabele huizen kunnen realiseren. De nieuwe norm beloont de achterblijvers, terwijl we juist nú de sprong voorwaarts moeten maken.