Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

primary

Inspecties PSA bij installatiebedrijven

De Arbowet verplicht bedrijven tot het voorkomen dan wel beperken van psychosociale arbeidsbelasting (PSA). Vanaf 1 juni 2019 voert de Inspectie SZW inspecties uit bij installatiebedrijven en technische onderhoudsdiensten om na te gaan of beleid wordt gevoerd om het risico van psychische overbelasting te voorkomen of de gevolgen daarvan zoveel mogelijk te beperken. Daarbij is specifiek aandacht voor de psychosociale arbeidsbelasting van jonge werknemers en werknemers in storingsdiensten binnen de organisatie.

Meer informatie over de inspecties en het toezichtkader kunt u vinden via onderstaande links:

Brochures

Basis inspectie modules

Resultaten inspecties PSA

Vertrouwenspersoon

Bij een vertrouwenspersoon kunnen mederwerkers terecht als zij er alleen niet meer uitkomen en van mening zijn dat hun probleem niet in eerste instatnie met de leidinggevende of collega's kan worden opgelost. 

Heeft u geen vertrouwenspersoon? Deze opties helpen u mogelijk op weg: