Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Verhagen neemt rol als BTIC-boegbeeld weer over van Terpstra

Maxime Verhagen boegbeeld BTIC
primary

Op woensdag 16 juni nam Maxime Verhagen, voorzitter van Koninklijke Bouwend Nederland de jaarlijks roulerende rol van boegbeeld van het BTIC weer over van Doekle Terpstra, voorzitter van Techniek Nederland. Tijdens de livestream talkshow BTIC Talks nam Verhagen symbolisch de BTIC-bouwhelm in ontvangst van Terpstra. Beide voorzitters benadrukten dat de ontwerp-, bouw- en technieksector dringend behoefte heeft aan een topsectorenaanpak. Die is nodig om sneller te kunnen innoveren en de grote maatschappelijke uitdagingen, zoals de energietransitie en de versterking van de Nederlandse infrastructuur, aan te pakken.

Kennisontwikkeling en innovatie

Terugkijkend op het afgelopen jaar concludeert Doekle Terpstra: ‘Ik ben vooral trots dat het BTIC er in is geslaagd om bij de eigen achterban het verschil te maken op het gebied van kennisontwikkeling en innovatie. Als spin in het web hebben we veel tot stand kunnen brengen.’

BTIC Talks

Het BTIC, in 2019 op initiatief van de Bouwagenda opgericht door drie brancheverenigingen, drie ministeries en drie onderzoeks- en onderwijskoepels, heeft integrale innovatieontwikkeling op de kaart gezet. Gezamenlijk met overheden, marktpartijen en kennisinstellingen zijn concrete innovatieprogramma’s opgesteld. Het BTIC heeft actief geholpen om tientallen bedrijven, hogescholen, opdrachtgevers en kennisinstellingen in consortia te bundelen. Zij zijn nu aan de slag met de oplossingen voor morgen. De andere tafelgasten van BTIC Talks (bekijk hier de opname terug) lichtten hierover tijdens de livestream voorbeelden uit van circulair ontwerpen, het industrieel bouwen van woningen, het toekomstbestendig maken van civiele kunstwerken en een CO2-meetmethodiek die bij renovatie van woningen wordt ingezet. Rode draad van de gesprekken: innoveren is top!

Uitdagingen

Maxime Verhagen, komend jaar boegbeeld van het BTIC: ‘Een stevig verankerde samenwerking tussen overheden, kennisinstellingen en ondernemers in de ontwerp-, bouw- en technieksector is essentieel om de uitdagingen van morgen aan te kunnen. Het ontwerp, de bouwstenen en de benodigde instrumenten staan klaar voor een aanpak die in een topsector gehanteerd wordt. Nu is het alleen nog een kwestie dat een nieuw kabinet zegt: ‘We gaan het zo doen.’ De aanbeveling van Doekle Terpstra, afgelopen jaar het boegbeeld van het BTIC, is om de focus te houden op individuele innovatieve bedrijven, startups en opleidingen. Dat is Maxime uit het hart gegrepen: ‘Uiteindelijk worden daar veel innovatieve technieken en processen bedacht en uitgevoerd.’