Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Techniek Nederland vraagt om steun voor installatiebedrijven

Reageerbuis-covid-19
primary

Steeds meer bedrijven, overheden en zorginstellingen schorten het onderhoud van technische installaties op uit angst voor de verspreiding van het coronavirus. Veel opdrachtgevers laten alleen bij storingen die directe impact hebben op het primaire bedrijfsproces nog monteurs toe. Technisch dienstverleners, voor wie beheer en onderhoud cruciaal zijn, lijden daardoor direct schade. Ondernemersorganisatie Techniek Nederland roept de overheid op om zo spoedig mogelijk met een noodplan te komen om de getroffen bedrijven snel te hulp te komen.

Opdrachtgevers gaan op slot

Alle deelsectoren van de installatiebranche hebben last van de maatregelen tegen het coronavirus. Steeds meer technisch dienstverleners en installateurs kampen met serieuze problemen doordat grote opdrachtgevers ‘op slot’ gaan. Enkele bedrijven hebben inmiddels deeltijd-ww aangevraagd. Techniek Nederland verwacht dat de situatie snel nijpend zal worden nu de crisis langer duurt.

De energietransitie wacht niet

Techniek Nederland roept de overheid op om ervoor te zorgen dat economisch gezonde bedrijven in de technische installatiebranche niet de dupe worden van de coronacrisis. Voorzitter Doekle Terpstra: ‘De energietransitie wacht niet en daarbij hebben we de bedrijven in de technische sector keihard nodig. De overheid doet er goed aan om niet af te wachten en direct met steunmaatregelen te komen.’

Vijf concrete maatregelen

Techniek Nederland dringt aan op een stevig noodpakket dat bestaat uit vijf concrete maatregelen:

  1. Een snel opneembaar overbruggingskrediet met gunstige voorwaarden kan ervoor zorgen dat ondernemingen de ergste periode doorkomen.
  2. Versnelde openstelling van de regeling Borgstelling MKB-kredieten; daarmee verstrekt de overheid garanties waardoor de kredietverlening op gang blijft.
  3. Soepeler invorderingsbeleid van de fiscus voor bedrijven met tijdelijke liquiditeitsproblemen.
  4. Verbeteringen van de regeling werktijdverkorting.
  5. Tijdelijke verruiming van de verliesrekening en tijdelijke verruiming van de willekeurige afschrijving.