Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Smart Home Society gaat woningen slimmer maken

smart home
primary

De Smart Home Society heeft een nieuw internetplatform gecreëerd voor iedereen die zijn of haar huis zuinig, plezierig, veilig en/of zorgzaam wil maken. Op de nieuwe website Smart Oma is onder meer een checklist te vinden, waarmee bezoekers kunnen vaststellen wat zij nu en in de toekomst van hun huis verwachten.

Smart home naar de massa

De Smart Home Society is een initiatief van ondernemersorganisatie Techniek Nederland, marktonderzoekbureau GfK, merkenbureau GuiltyPeople, PostNL, D-Link, Gigaset, Somfy, Netatmo, BCC en BSH huishoudapparaten. Volgens Rob Wierenga (Techniek Nederland) is ook het nieuwe platform daarom breed opgezet: ‘De website is interessant voor de consument, maar ook de retailer kan er terecht, net als de fabrikant en de installateur. Smart Oma is er voor alle stakeholders.’ Tessa Holzenbosch van marktonderzoekbureau GfK ziet voor de betrokkenen een gezamenlijk belang: ‘In de Smart Home Society zitten allerlei partijen bij elkaar, ieder met hun eigen propositie. Samenwerken is het sleutelwoord, want het is voor iedereen belangrijk dat de massa kennismaakt met smart home. De smart apparaten zijn straks een heel normaal onderdeel van ons huishouden.’  

Voortrekkersrol

De partijen die betrokken zijn bij de Smart Home Society hebben met name behoefte aan het ontwikkelen en delen van kennis. De initiatiefnemers willen elkaar helpen om consumenten te informeren en inspireren. Uit onderzoek van GfK blijkt dat er vier redenen zijn om smart producten te kopen: gemak, besparen, veiligheid en plezier. Doekle Terpstra, voorzitter van ondernemersorganisatie Techniek Nederland, vindt het logisch dat de technieksector een voortrekkersrol speelt bij het ontwikkelen en naar de markt brengen van smart home concepten: ‘Technisch detaillisten en installatiebedrijven worden in toenemende mate system integrators.’  

Smart Oma

De nieuwe website wil consumenten vooral duidelijk maken dat een smart home misschien ingewikkeld klinkt, maar in de praktijk eigenlijk heel makkelijk is. Naast de checklist is op de website daarom een serie filmpjes te vinden met als titel Buurten bij Smart Oma. Iedere aflevering brengt op een originele manier een aspect van smart home in beeld. Gideon Schipaanboord van het bureau GuiltyPeople legt uit waarom de makers voor dit opvallende concept hebben gekozen: ‘Het idee achter de films is simpel: als zelfs je oma snapt hoe je met al die slimme apparaten in huis omgaat, dan kun jij het zeker.’ De vijf filmpjes zullen in de loop van de komende weken op de website beschikbaar komen. In een introductievideo van Techniek Nederland vertellen diverse betrokkenen over de achtergronden en het belang van Smart Home Society en Smart Oma.