Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Nieuwe cao voor de elektrotechnische detailhandel

Werken in de detailhandel
primary

Onderhandelaars van werkgevers en werknemers hebben vandaag een akkoord bereikt over een nieuwe cao voor de elektrotechnische detailhandel. De nieuwe overeenkomst loopt van 1 januari 2018 tot en met 31 december 2019. Het akkoord voorziet in een gematigde loonstijging van 3% en een eenmalige uitkering van 0,8% van het loon. Onder deze cao vallen circa 13.000 werknemers.

Werken in de detailhandel

Volgens ondernemersorganisatie UNETO-VNI, die de onderhandelingen namens de werkgevers heeft gevoerd, zijn de afspraken over een gematigde loonontwikkeling en een langere looptijd belangrijk voor een gezonde ontwikkeling van de elektrotechnische detailhandel.

 De toeslag voor het werken op zondag wordt voor nieuwe werknemers verlaagd van 100% naar 50% en de avondtoeslag van 33,3% naar 20%. Hiermee sluit de cao aan op de ruimere openingstijden in de detailhandel. Voor kleine contracten tot 15 uur per week is het mogelijk om een all-in loon te hanteren. Hierbij worden vakantiedagen en vakantiegeld direct uitbetaald.

Positie op de arbeidsmarkt versterken

 Werknemers krijgen een individuele leerrekening waarmee zij hun positie op de arbeidsmarkt kunnen versterken. Daarnaast kunnen zij gebruik maken van een zogenaamde loopbaanscan. Werkgevers en vakbonden hebben ook een regeling voor mantelzorg afgesproken.

 Onder de cao voor de elektrotechnische detailhandel vallen onder andere elektronica- en witgoedwinkels.

Download hier het onderhandelingsresultaat.