Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Hoffman Elektro wint UNETO-VNI Innovatie Award 2018

Uitreiking-UNETO-VNI-Innovatie-award2018-617px
primary

Met Ben Oude NijHuis, een verpleeghuis in Rotterdam dat begin deze maand openging, heeft Hoffman Elektro gisteren de UNETO-VNI Innovatie Award 2018 gewonnen. Het elektrotechnisch installatiebedrijf ontving de Award uit handen van voorzitter Doekle Terpstra van de installatiekoepel. Hoffman Elektro kreeg van de aanwezige branchegenoten de meeste stemmen tijdens de bijeenkomst die plaatsvond tijdens de Vakbeurs Energie in Den Bosch. De andere projecten in de finale waren de renovatie van de Maastunnel in Rotterdam en de renovatie en bouw van Naturalis Biodiversity Center in Leiden.

Ben Oude NijHuis is een voormalig nonnenklooster dat is omgetoverd tot een verpleeghuis voor senioren met een lichte zorgvraag of dementie. Het initiatief voor deze kleinschalige woonvorm is afkomstig van Jan Slagter, directeur van Omroep Max. In Ben Oude Nijhuis zijn 57 appartementen gerealiseerd. Hoffman Elektro heeft het verpleeghuis onder meer voorzien van een zorgsysteem met valdetectie en dwaalpreventie. Daarnaast zijn video-intercoms en een brandmeldinstallatie geplaatst. Het dak is voorzien van zonnepanelen die dertig procent van de benodigde stroom opwekken.  

Cheque en bedrijfsbezoek

Bij de UNETO-VNI Innovatie Award hoort een cheque ter waarde van € 1.500,- die Hoffman Elektro kan besteden aan ontwikkeling en innovatie. De winnaar mag bovendien een bezoek brengen aan een internationaal hightechbedrijf.

‘In dit project laten we zien hoe we als installateur een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan moderne, betaalbare en innovatieve zorg. De rol van de techniek wordt steeds belangijker. Oók in de zorg!’, aldus Maurice Hoffman, directeur van Hoffman Elektro.

Meeste stemmen

In de aanloop naar de finale stemden meer dan 1.500 mensen online op één van de tien projecten die de hoofdredactie van vakblad EW-Installatietechniek had genomineerd. In Den Bosch bepaalden de ruim tweehonderd aanwezigen de uiteindelijke winnaar. Ben Oude Nijhuis behaalde uiteindelijk de meeste stemmen. Hoffman Elektro versloeg daarmee Croonwolter&dros dat verantwoordelijk is voor de renovatie van de Maastunnel in Rotterdam en de combinatie Kuijpers Installaties en ULC, dat tekende voor de bouw en renovatie van Naturalis Biodiversity Center in Leiden.

Techniek is spelbepaler

Voorzitter Doekle Terpstra: ‘Techniek is meer dan ooit bepalend voor het succes van projecten.  ‘De tien inzendingen voor de UNETO-VNI Innovatie Award waren van een uitzonderlijk hoog niveau. Het zijn prachtige staaltjes van vakmanschap, innovatie, ondernemerschap en ketensamenwerking. Ze laten zien hoe de bedrijven in onze branche, van groot tot klein, oplossingen bieden voor maatschappelijke vraagstukken, zoals energiebesparing en verduurzaming.’


Ook interessant voor u