Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Compacte online-training ComfortInstallateur van start

Sanitair-ouderen-1600x900
primary

Installateurs kunnen voortaan via e-learning de training ComfortInstallateur volgen. In 40 tot 48 uur tijd leren installateurs online hoe ze klanten en prospects adviseren over levensloopbestendige woningen, zorg op afstand en huisautomatisering. De training kost 295 euro.

Drie onderdelen plus praktijkopdracht

Deelnemers kunnen ‘Comfortinstallateur’ in hun eigen tempo en op ieder moment volgen. De training bestaat uit drie onderdelen: kennismaken met de verschillende doelgroepen, verschillende communicatietechnieken en uitbrengen van een goed advies en uitvoering. De training wordt afgerond met een praktijkopdracht.

Centraal Register Techniek

Cursisten die de training succesvol afronden krijgen een vermelding in het online Centraal Register Techniek.  Ze ontvangen bovendien een bewijs van vakmanschap in hun Vakpaspoort. De training Comfortinstallateur is een initiatief van Techniek Nederland, Wij Techniek en een aantal andere samenwerkende partijen.

Makkelijk een deskundige installateur vinden

Installateurs die de training Comfortinstallateur succesvol afronden, kunnen daarna deelnemen aan de technische trainingen W voor E óf E voor W. Deze trainingen helpen om een goede inventarisatie te maken van de elektrotechnische en de verwarmingsinstallatie in woningen. Ook de aanpassingen die nodig zijn om woningen levensloopbestendig te maken komen aan de orde. Na het afsluiten van deze training kunnen deelnemers de Erkenning Langer Zelfstandig Thuis Wonen aanvragen. Installateurs die voldoen aan alle criteria komen in een register waarmee consumenten snel en makkelijk een deskundige Comfortinstallateur kunnen vinden.

Steeds meer ouderen

Het aantal 65-plussers in ons land neemt de komende twintig jaar toe tot bijna vijf miljoen. Door de vergrijzing zal de behoefte aan levensloopbestendige woningen sterk groeien. De meeste ouderen willen zo lang mogelijk veilig en comfortabel in hun eigen woning blijven wonen. Om dat mogelijk te maken, zijn technische aanpassingen nodig. De online-training Comfortinstallateur en de Erkenningsregeling Langer Zelfstandig Thuis Wonen spelen hierop in.