Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

primary

Verbeteren kwaliteit, kwaliteitsbeleving en veiligheid

Om de kwaliteit, integriteit, klantgerichtheid en veilige installaties binnen de technische sector te bevorderen, hebben we de volgende speerpunten geformuleerd:

  • Positioneren Techniek Nederland als ‘bepaler’ van de kwaliteitsnormen voor de sector
  • Uitdragen van het merk Techniek Nederland als kwaliteitsmerk
  • Koppelen lidmaatschap aan kwaliteitsregeling
  • Beïnvloeden normen, wet- en regelgeving en toezicht en handhaving van de kwaliteit en veiligheid
  • Inspelen op toenemend aantal consumentenvragen

Installateurs spelen een belangrijke taak in de veiligheid van de omgeving. Niet alleen moet gedacht worden aan veilig gebruik van gas, water en elektriciteit maar ook aan preventie op het gebied van brand, arbo, diefstal, waterbesmetting (gezondheid), etc.. Regelgeving op dit gebied is divers en verbrokkeld. Er bestaat weinig samenhang, markten zijn weinig doorzichtig, er zijn veel beunhazen, door het gebruik van een breed en diep pallet van normen en certificaten is er een grote administratieve last ontstaan  waarvan het nog maar de vraag is of dit alles zo effectief werkt.

Het doorgaan met schrijven van nieuwe normen en beoordelingsrichtlijnen zal nauwelijks meer veiligheid opleveren, maar wel meer ondoorzichtigheid voor de klant en last voor de installateur.

Het is zaak om nieuwe en bestaande regels in een  integraal kader te plaatsen, deze kaders in te richten op het doel waarvoor ze zijn ingericht, duidelijkheid te scheppen voor de markt  en de efficiëntie te bewaken door regelmatige evaluatie van de ontwikkeling in de gebouwde omgeving.

Door het laden van het merk Techniek Nederland versterken we de positie van leden die gebruik maken van het merk Techniek Nederland. Voor opdrachtgevers en stakeholders staat de achterban van Techniek Nederland voor onberispelijke kwaliteit, integriteit, klantgerichtheid en veilige installaties.