Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

primary

Ontwikkelen van vereniging en bureauorganisatie

Om beter in te kunnen spelen op de wensen van onze leden, hebben we de volgende thema’s geformuleerd:

  • Versterken netwerken en sociëteitsfunctie
  • Ontwikkelen en invoeren van een toekomstbestendig contributiemodel
  • Invoeren verschillende vormen van lidmaatschap
  • Flexibiliteit aanstellen van commissies op basis van thema’s
  • Doorvoeren van de leden- en doelgroepbenadering in communicatie en marketing
  • Opzetten flexibele schil om de bureauorganisatie
  • Realiseren nieuwe aanpak met event- en beursorganisaties, positioneren en optimaliseren van de vakbladen in lijn met de ledencommunicatie

De omgeving van Techniek Nederland verandert snel en sterk. Door de snelheid van de veranderingen wordt er een groot beroep gedaan op het aanpassingsvermogen van de organisatie. 

Leden verwachten meer van hun vereniging. Zij zoeken nieuwe verbindingen, met elkaar, met hun bracheorganisatie, en met wisselende stakeholders. Een traditioneel loyaal lidmaatschap is geen vanzelfsprekendheid meer.

Een vereniging moet steeds meebewegen in een dynamische context. Dat heeft consequenties voor zowel de verenigingsstructuur als de onderliggende bureauorganisatie.

Voor 2017 zetten we sterk in op een heroriëntatie op individueel en collectief ledencontact, werken aan een financieel gezonde verenigingskas, investeren in andere lidmaatschapsvormen, meer flexibiliteit aanbrengen in het verenigingsmodel, en een sterkere focus op de individuele toegevoegde waarde van het lidmaatschap.