Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

senary

Cursus Ramen en Budgetteren Installatiekosten

Het maken van een kostenraming is in alle stadia van een project een lastige opgave. De introductiecursus Installatiekostendeskundige behandelt op dag 1 en 2 de competentie kostenramen en levert betrouwbare kosteninformatie met bijbehorende randvoorwaarden voor zowel de werktuigkundige als de elektrotechnische installaties.

In de exploitatiefase speelt de kostenproblematiek bij de verschuiving van het denken vanuit investeringskosten naar levensduurkosten. Dag 3 gaat in op de onderhouds- en vervangingskosten van gebouwgebonden installaties. Onderhoudsindicatoren zorgen voor, via een praktische invulling, inzicht in de levensduur-verwachting en de onderhoudskosten op korte en lange termijn.

Leden

€ 2.334,25

Niet-leden

€ 2.575,-

Doel                                                                                

Na deze cursus is de deelnemer in staat om de wetmatigheden en afhankelijkheden te herkennen en hiermee een betrouwbare kostenraming te maken voor alle stadia in projecten. 

Doelgroep                                                              

Deze cursus bedoeld voor kostendeskundigen met een gedegen kennis van installatietechniek zoals: adviseurs, installateurs of medewerkers van bouwkostenbureaus en opdrachtgevers met een achtergrond in de installatietechniek.

Inhoud                                                                    

Het maken van een kostenraming is in alle stadia van een project een lastige opgave. Enerzijds omdat op elementenniveau betrouwbare kosteninformatie ontbreekt en anderzijds ontbreekt betrouwbare informatie over aantallen van deze elementen. De introductiecursus Installatiekostendeskundige behandelt op dag 1 en 2 de competentie kostenramen en levert betrouwbare kosteninformatie met bijbehorende randvoorwaarden voor zowel de werktuigkundige als de elektrotechnische installaties. In de exploitatiefase speelt de kostenproblematiek bij de verschuiving van het denken vanuit investeringskosten naar levensduurkosten. Dag 3 gaat in op de onderhouds- en vervangingskosten van gebouwgebonden installaties. Onderhoudsindicatoren zorgen voor, via een praktische invulling, inzicht in de levensduur-verwachting en de onderhoudskosten op korte en lange termijn.

Duur      

3 lesdagen, 1 maal per 2 weken

Prijs                                                                  

Normale prijs: € 2.575,-

Prijs voor leden van Techniek Nederland:  € 2.334,75

Aanmelden                                                          

Informatie over startdata, cursusmateriaal, locatie en het examen vindt u op de website van TVVL.

Vermeld bij uw aanmelding uw lidnummer van Techniek Nederland.