Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden uit de installatiebranche richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Onze leden uit de elektrotechnische detailhandel zijn detailhandels-, reparatie- en refurbishedbedrijven.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technisch dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. 

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

senary

Training waterzijdig inregelen van CV-installaties/ warmtepompen

Waterzijdig inregelen is het optimaliseren van de balans in een verwarmingsinstallatie. In nog vele Nederlandse huishoudens draait nog een traditionele, gasgestookte cv-installatie maar dit geldt ook voor de in opkomst zijnde warmtepomp. Als deze goed wordt ingerege­ld, kunnen de stookkosten al gauw met zo’n 3% tot 7% dalen en het binnenklimaat van de woning wordt com­fortabeler. Hoog tijd dus om waterzijdig inregelen ‘in te regelen’ in de reguliere installatiewerkzaamheden.

Leden

€ 340,-

Niet-leden

€ 388,-

Doel

In deze training waterzijdig inregelen leert uw medewerker hoe hij/zij dit precies goed kan instellen zodat iedere radiator het juiste aantal liters per uur krijgt. Hierdoor bevordert u dat de kamers in huis gelijkmatiger worden verwarmd en dat de CO2 uitstoot vermindert. Met waterzijdig inregelen bespaart uw klant al gauw 3% tot 7% in het gasverbruik.

Doelgroep

Deze training is bestemd voor monteurs niveau 3

Inhoud

  • Intro gesprek met de docent (wat willen we bereiken).
  • Niveaubepaling.
  • Volumestroomverdeling.
  • Hydraulische inregeling van radiatoren.
  • Hydraulische inregeling met behulp van automatische volumestroombegrenzer.
  • Hydraulische inregeling met behulp van een stranginregelventiel of een drukverschilregelaar.
  • Afsluiting met eventueel advies voor vervolgtraining.

Duur

1 dag

Prijs

Leden:€ 340,-

Niet-leden: € 388,-

Gewenste voorkennis

Voor deze workshop is geen specifieke voorkennis vereist.

Afsluiting

Na afloop van de training ontvangt de deelnemer een 'Bewijs van deelname'.

Aanmelden

Aanmelden kan op de website van IW Nederland. Daar vindt u ook de beschikbare cursusdata.

Incompany

Deze training kan bij u in het bedrijf of in de omgeving daarvan worden verzorgd. De kosten voor een incompany-training zijn op offertebasis. Deze training kan worden aangepast aan uw specifieke bedrijfssituatie. Neem contact op voor meer informatie.