Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

senary

Cursus ontwerpen van hybride warmtepompsystemen

Het ontwerpen, selecteren en integreren van warmtepompsystemen komen in deze training aan bod. Ook gaat de training in op lucht-water warmtepompsystemen.

Leden

€ 785,-

Niet-leden

€ 785,-

Doel

Het ontwerpen, selecteren en integreren van hybride warmtepompsystemen in woningen en lucht/waterpompsystemen in combinatie met CV-ketel voor woningbouw.

Doelgroep

 • Installateurs/adviseurs warmtepompen
 • Ontwerpers
 • Projectleiders

Inhoud

Opbouw cursus:
 1. Programmafase
 2. Ontwerpfase
 3. Uitwerkingsfase
 4. Realisatiefase
 5. Beheerfase
Programma-onderdelen:
 • ontwerpen, selecteren en integreren van hybride warmtepompsystemen in woningen
 • lucht/water warmtepompsystemen i.c.m. CV ketel voor woningbouw
 • vermogens en temperaturen
 • voorbeeldprojecten

Duur

2 dagen.

Prijs

Leden € 785,-

Niet-leden: € 785,-

Gewenste voorkennis

Als vooropleiding geldt dat voor het goed kunnen doorlopen van de cursus, de cursist reeds bekend is met het ontwerpen van traditionele CV installaties en bij voorkeur beschikt over enige ervaring met het ontwerpen en installeren van warmtepompen.

Afsluiting

De deelnemer ontvangt na afloop een Bewijs van Deelname. 

Aanmelden

Aanmelden kan op de website van de Warmtepomp Academy. Daar vindt u ook de beschikbare cursusdata.