Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

senary

Cursus geluid in technische installaties

Door de toenemende installatietechniek in gebouwen krijgt het geluidaspect binnen het ontwerp een steeds belangrijkere plaats. Het vroegtijdig signaleren van problemen en bieden van akoestische oplossingen voorkomt problemen en kosten achteraf.

De cursus voorziet in de behoefte van ontwerpers van werktuigkundige installaties in gebouwen, om installaties ook op geluid‐ en trilling aspecten te kunnen beoordelen. De cursus behandelt specifieke akoestische vraagstukken waarmee de ontwerper luchtbehandeling‐, verwarming‐, en koelinstallaties regelmatig te maken krijgt. Verder wordt ook inzicht gegeven in de wijze waarop trillingen in werktuigen ontstaan en beheerst kunnen worden.

Leden

€2.266,75

Niet-leden

€ 2.495,-

Doel

Deelnemers kunnen na afloop van deze cursus zelfstandig akoestische vraagstukken onderkennen en analyseren die zich in een comfort- en luchtbehandelinginstallatie kunnen voordoen en oplossingen aandragen. Na afloop kunnen zij:

  • constructie-, luchtgedragen- en trillinggeluid analyseren en beoordelen;
  • oplossingen aandragen voor akoestische vraagstukken;
  • rekenen aan akoestische vraagstukken;
  • akoestische informatie aandragen ten aanzien van de ontworpen installaties.

Doelgroep

Engineers, ontwerpers of projectleiders binnen de installatietechniek werkzaam bij een adviesbureau, installatiebedrijf, leverancier, opdrachtgever of overheid.

Inhoud

De cursus is opgebouwd uit 3 modulen:

  • Module 1 Basiskennis, Theoretische onderbouwing geluid.
  • Module 2 Systemen en apparatuur, Geluidaspecten in werktuigkundige installaties.
  • Module 3 Vaardigheden, Rekenen met geluid en kentallen. Kennisbronnen, waar is meer informatie te verkrijgen ten aanzien van geluid en wet- en regelgeving.

Duur

10 dagdelen, 1 maal per 2 weken. 

Prijs

Prijs voor leden van Techniek Nederland: €2.266,75

Prijs niet-leden: € 2.495,-

Aanmelden

Informatie over studielast, startdata, cursusmateriaal, locatie en het examen vindt u op de website van TVVL.

Vermeld bij uw aanmelding uw lidnummer van Techniek Nederland.