Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

senary

Cursus bouwkunde voor installatietechnici

In de dagelijkse praktijk krijgen zowel de installatieadviseur als de E- en W-installateur veelvuldig te maken met ‘de andere discipline’: bouwkunde. Door verhoogd inzicht in deze discipline en het toepassen van de kennis in het ontwerp, de uitvoering en het beheer van gebouwinstallaties ontstaat een efficiencyslag. Het resultaat is dat het beoogde prestatieniveau ten aanzien van comfort, energiegebruik en planning wordt behaald en faalkosten in het bouwproces voorkomen. U krijgt bouwkundige informatie vanuit een brede invalshoek aangedragen met ruime aandacht voor de raakvlakken met de E en W-discipline.

Leden

€ 1.463,50

Niet-leden

€ 1.550,-

Doel

Het vergroten van de kennis van en inzicht in bouwkundige onderwerpen en hierdoor een betere gesprekspartner worden binnen de bouwkolom. Na afloop kunt u:

  • met bredere kennis en meer begrip deelnemen aan bouwteams of multidisciplinaire projectteams;
  • bouwkundige tekeningen en -bestekken beoordelen ten behoeve van uw W- of E-ontwerp;
  • bouwfysische basisberekeningen uitvoeren;
  • de invloed van de bouwkundige schil op de prestatie van de installatie beoordelen;
  • bouwkundige voorzieningen voor brandwerendheid benoemen en beoordelen.

Doelgroep

Werktuigkundigen of elektrotechnisch geschoolde medewerkers, ontwerpers, werkvoorbereiders, projectleiders, projectmanagers, teamleiders of contractmanagers werkzaam bij een installatiebedrijf, adviesbureau of opdrachtgever.
De cursus is ook uitstekend geschikt voor bijv. gebouwbeheerders, architecten of medewerkers van leveranciers die meer willen weten van de elektrotechnische installaties in de gebouwde omgeving.

Inhoud

De cursus is opgebouwd uit 3 lessen:

  1. Constructietechniek, Materiaalgebruik en Opbouw
  2. Bouwfysica
  3. Brandveiligheid, Integrale aanpak en toekomstvisie

Duur

3 lesdagen, 1 maal per 2 weken

Prijs

Normale prijs: € 1.550,00

Prijs voor leden van Techniek Nederland: € 1.463,50

Aanmelden

Informatie over studielast, startdata, cursusmateriaal, locatie en het examen vindt u op de website van TVVL.

Vermeld bij uw aanmelding uw lidnummer van UTechniek Nederland.