Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

primary

Leveringsvoorwaarden

De leden van Techniek Nederland hanteren duidelijke en eerlijke leveringsvoorwaarden.

Installatiebedrijven

Laat u als consument installatiewerk uitvoeren door een lid van Techniek Nederland? Onze leden zijn verplicht evenwichtige leveringsvoorwaarden te hanteren: de Algemene Voorwaarden voor Installatiewerk voor Consumenten, kortweg AVIC. De AVIC zijn tot stand gekomen in overleg met de Consumentenbond en de Vereniging Eigen Huis.

Elektrotechnische detailhandel

Koopt u een huishoudelijk apparaat bij een elektronicawinkel? Voor de elektrotechnische detailhandel gelden de Algemene Voorwaarden Elektrotechnische Detailhandel (AVED). Daarnaast geldt voor winkeliers die bij ons zijn aangesloten de Gedragscode consument: koop en garantie . Hierin zijn onder meer afspraken gemaakt over het geven van objectieve voorlichting aan de consument, de afhandeling van klachten en het oplossen van problemen als producten gebreken vertonen.

Reparatiebedrijven

Als u als consument een apparaat laat repareren door een lid van Techniek Nederland, dan gelden de Algemene Reparatievoorwaarden Consumentenelektronica (ARC).


Ledenzoeker

In de Ledenzoeker herkent u leden die een erkenning of certificering hebben aan een vermelding van de betreffende regeling op hun profielpagina.

Bij geschillen

Heeft u ondanks de goede afspraken toch een geschil? Techniek Nederland heeft in samenspraak met consumentenorganisaties 2 geschillencommissies in het leven geroepen: de Geschillencommissie Installerende Bedrijven en de Geschillencommissie Elektro.