Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Gebouwriolering

gebouwriolering

Een goed functionerende riolering is essentieel voor de volksgezondheid. Installateurs houden zich bezig met ontwerp en aanleg van de riolering, maar daarnaast is het ook belangrijk om te toetsen of de installatie (nog steeds) aan de eisen voldoet.

Techniek Nederland ontwikkelt en verspreidt kennis van gebouwrioleringssystemen en brengt specialisten in rioolinstallatie en rioolservicewerk bij elkaar.

Vakinhoudelijke onderwerpen zijn onder meer:

  • Kwaliteit: Ontwikkeling van praktische hulpmiddelen voor de installateur, een erkenningsregeling voor rioleringsinstallaties, voorkomen van (hemel)waterschade en mede-ontwikkeling van wetgeving, normen en praktijkvoorschriften, zoals het Bouwbesluit, NEN 3215, NTR 3216 en ISSO-publicaties.
  • Duurzaamheid: zoals infiltratie van hemelwater op het eigen perceel, warmteterugwinning uit rioolwater en hergebruik van water
  • Onderzoek (door Techniek Nederland alleen of samen met andere partijen als TVVL)
Voeg dit onderwerp toe aan mijn interesses
showMetaLink
SAN Brandbestrijding
Techniek en Markt

secondary
Eric van der Blom 02 240x240

Heeft u een vraag?

Neem contact op met

Eric van der Blom

Vakspecialist
Sanitairtechniek
088 543 27 90 | E-MAIL

Uitgelichte webshopartikelen

TOON ALLES

Uitgelichte opleidingen

TOON ALLES

Uitgelichte producten

TOON ALLES

Extra informatie

Preventief onderhoudsplan riolering

Met preventief onderhoud aan afvoersystemen kunt u de overlast van rioolmuggen beperken.

Lees meer

Tips voor een veilig dak

Om een gedegen oordeel te vellen over het risico op dak instorting is een specialistische constructieve berekening noodzakelijk. Maar een visuele inspectie op en onder het dak kan ook al veel duidelijk maken. Deze 11 vragen kunnen u helpen bij de inspectie.

Lees meer

Hemelwateroverlast en waterschade

Met deze tips voorkomt en beperkt u waterschade en overlast van hemelwater.

Lees meer

Simulatieprogramma proRiool

Hoge gebouwen vragen een aangepast ontwerp van de riolering. Met het simulatieprogramma proRiool kunt u dit ontwerp controleren om te zien of het waterslot standhoudt.

lees meer

quaternary

Circulaires

Alle circulaires

Vakgroep Projectmatige Woningbouw Installateurs (PWI)

De vakgroep Projectmatige Woningbouw Installateurs (PWI) zet zich in voor het inzichtelijker maken van wet- en regelgeving, innovatie en steeds complexer wordende technische installaties op het gebied van sanitair en klimaat, en het maken van collectieve afspraken op het gebied van aanbestedingen, contracten en werkgeverszaken met als doel de marktpositie van haar leden te versterken. De commissie richt zich op de seriematige woningbouw. 

Voorzitter
Pieter Hoogendoorn
Sanitair-Installatie Hoogendoorn B.V.

primary

Onze leden kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van normen en praktijkrichtlijnen. Een voorbeeld hiervan is Kleintje Riolering, een handig document voor monteur en werkvoorbereider. Samen met leden hebben we deze uitgave van richtlijnen van NTR 3216 en NEN 3215 vernieuwd.

Agenda

Technische bijeenkomst Sanitaire Technieken

Kas meeting-eventlocatie
WOERDEN

BEKIJK VOLLEDIGE AGENDA