corona-iStock-1204033162-virus-320x220
 

Helpt ventilatie in de strijd tegen corona? Doekle Terpstra vraagt Jaap van Dissel om een uitspraak.

Kan het aanpassen van ventilatiesystemen de verspreiding van het coronavirus voorkomen? Dat vraagt Techniek Nederland vandaag in een brief aan directeur Jaap van Dissel van het RIVM.

  Lees verder  
 
 
 

Liefst morgen nog om de tafel met minister Ollongren

Hoe kunnen we de schade van de coronacrisis beperken? Door nú op grote schaal huizen te bouwen en bestaande woningen te renoveren en te verduurzamen. Doekle Terpstra (Techniek Nederland), Hans de Boer (VNO-NCW), Onno Hoes (NVM), Maxime Verhagen (Bouwend Nederland) en Bas Kurvers (wethouder Bouwen, Rotterdam) hebben minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken voorgesteld om samen een ambitieus plan te maken. De branchevoorzitters en de wethouder van Rotterdam willen liefst morgen al met de minister om de tafel.

Lees verder
 
 
 

Ondersteuningspakket van Wij Techniek nu in één overzicht

Het Opleidingsfonds Wij Techniek heeft een steunpakket samengesteld voor technici en BBL’ers. Met dit pakket wil Wij Techniek zoveel mogelijk technisch talent behouden. Dat is belangrijk, want na de coronacrisis hebben we technische vakmensen harder nodig dan ooit. Het ondersteuningspakket staat nu in één overzichtelijk overzicht.

Lees verder
 
 
 

Aangepaste infographic voor uitvoeren van werkzaamheden voor netbeheerders

Techniek Nederland en Bouwend Nederland hebben heldere afspraken gemaakt met koepelorganisatie Netbeheer Nederland. Samen hebben we een uitvoerings- en klantprotocol opgesteld. Installateurs kunnen daardoor veilig werken bij klanten van de netbeheerders. Het uitvoeringsprotocol is nu aangepast. Daardoor is ook een aanpassing van de bijbehorende infographic nodig.

Lees verder
 
 
DenHaag 640X240
 

De NOW-regeling voor werkmaatschappijen is nu definitief

Zoals u al in onze vorige Corona-update kon lezen, kunnen ook werkmaatschappijen een beroep doen op de NOW-regeling. Een afzonderlijk bedrijfsonderdeel dat meer dan 20% van zijn omzet kwijtraakt, kan loonkostensubsidie aanvragen voor zijn werknemers, óók als het concern als geheel minder omzetverlies lijdt. De details van de regeling zijn nu definitief.

Lees verder
 
 
 

Bestel nu vloerafbakening (‘Houd 1,5 m afstand’)

Uw monteurs weten natuurlijk dat ze minstens 1,5 meter afstand moeten houden. Maar de mensen bij wie ze aan het werk zijn vergeten dat nog wel eens. Een vloerafbakening is een handig hulpmiddel. Daarmee kunnen uw medewerkers eenvoudig laten zien wat de gewenste afstand is tot hun werkplek. In de webshop van Techniek Nederland kunt u nú kartonnen vloerafbakeningen bestellen. U betaalt tot tien stroken alléén de verzendkosten.

Lees verder
 
 
 

Dossier coronacrisis. Alles op één pagina.

Alle informatie over de coronacrisis vindt u in ons dossier. Hier vindt u onder meer onze actuele nieuwsberichten, downloads van voorbeeldbrieven en twee lijsten met veelgestelde vragen. 

Lees verder
 
 
 

EXPLODED_ERASE_DETONATOR_00
 
 
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_006

 

U kunt zich afmelden voor deze mailing via onderstaande link.

Afmelden voor deze nieuwsbrief