Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Wijzigingen in voorschriften leidingwaterinstallaties

waterkraan-1600
primary

De norm NEN 1006 en de hier direct aan gekoppelde praktische Waterwerkbladen zijn herzien. Voor u als installateur zijn er belangrijke wijzigingen voor het ontwerpen, aanleggen en beheren van de leidingwaterinstallatie. Wij zetten dit voor u op een rij.

 

NEN 1006+A1:2018

Het Bouwbesluit wijst voor het voldoen aan de wettelijke eisen voor leidingwaterinstallaties naar NEN 1006 ‘Algemene voorschriften voor leidingwaterinstallaties’. Op deze norm is een aanvullingsblad verschenen: NEN 1006+A1 van juni 2018. Deze norm is per 1 januari 2019 door het Bouwbesluit aangewezen voor nieuwbouw.

  • De norm is te bestellen bij NEN.  

Waterwerkbladen

De gehele bundel Waterwerkbladen (54 stuks) is herzien n.a.v. de versie van NEN 1006 uit 2015. Dit traject heeft zo’n 3 jaar geduurd.

Opleverings- en beproevingsrapporten

Onderstaande opleverings- en beproevingsrapporten zijn geactualiseerd en uitgebeid naar aanleiding van wijzigingen in NEN 1006 en de Waterwerkbladen

  • Schema leidingwaterinstallatie (nieuw)
  • Formulier Bepaling dichtheid leidingwaterinstallaties persproef met water invulbaar (aangepast)
  • Invulbaar formulier Bepaling dichtheid leidingwaterinstallaties persproef met lucht of inert gas (aangepast)
  • Invulbaar formulier Meting volumestromen (nieuw)
  • Invulbaar formulier Meting watertemperatuur en wachttijden (nieuw)
  • Invulbaar Opleverrapport leidingwaterinstallatie (aangepast)

Bekijk deze opleverings- en beproevingsrapporten hier

Voor partijen die geen lid zijn van Techniek Nederland zijn deze documenten en formulieren ook beschikbaar, echter deze zijn niet invulbaar en voorzien van een watermerk.