Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Wetswijzigingen per 1 januari 2022 rondom energietransitie

euro_1600x900
primary

Per 1 januari gelden nieuwe subsidieregels als je je woning wilt verduurzamen. Verder moeten verkopers en verhuurders bij hun woning of gebouw het energielabel ook tonen in verkoopadvertenties. Tevens verhoogt Het kabinet vanaf 1 januari 2022 de aftrekpercentages voor milieuvriendelijke investeringen. Het wordt daarmee aantrekkelijker voor organisaties om te investeren in duurzaamheid.

Vanaf 1 januari 2022 meer subsidie voor isolatie en warmtepomp

Vanaf  januari krijg je, bij twee verduurzamingsmaatregelen, 30% van de kosten vergoed. Dat was eerst 20%. De subsidie kun je besteden aan twee isolatiemaatregelen (vloer-, dak-, spouwmuurisolatie of HR++glas) of een combi van isolatie met een (hybride) warmtepomp. De verhoging van de subsidieregeling geldt in ieder geval tot en met 2024.

De subsidie is een onderdeel van de investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) en geldt voor eigenaren die zelf in hun huis wonen. Verenigingen van Eigenaren kunnen voor isolatiemaatregelen terecht bij de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH).

ISDE subsidie (hybride) zonnewarmte systemen verhoogd naar 30%

De subsidie voor (hybride) zonnewarmte systemen in de ISDE is per 1 januari 2022 verhoogd van 20 naar 30%. Daarnaast krijgen zonnewarmtesystemen die ook ruimteverwarming produceren een extra subsidiebijdrage.

Voor zonneboilers die zijn geïnstalleerd voor 1 januari 2022 blijven de subsidiebedragen gelden die ook al in 2021 gehanteerd werden. Ten aanzien van zonneboilers die zijn geïnstalleerd vanaf 1 januari 2022 is de wijziging van de subsidie alleen van toepassing voor aanvragen die zijn ingediend na de inwerkingtreding van deze wijziging (datum inwerkingtreding is 26 januari 2022). Kijk voor meer informatie op de website van ISDE: Wijzigingen 2022 | RVO.nl | Rijksdienst

Energielabel noemen bij verkoop en verhuur woning

Per 1 januari 2022 moeten verkopers en verhuurders bij de verkoop of verhuur van hun woning of gebouw het energielabel ook tonen in verkoopadvertenties (bijvoorbeeld via Funda of de makelaar). De tijdelijke opschorting van de handhaving op deze zogeheten advertentieplicht komt daarmee te vervallen. 

Meer informatie: Energielabel woningen

De milieu investeringsaftrek (MIA) wordt verhoogd

Het kabinet verhoogt vanaf 1 januari 2022 de aftrekpercentages voor milieuvriendelijke investeringen. Het wordt daarmee aantrekkelijker voor organisaties om te investeren in duurzaamheid. De milieu investeringsaftrek (MIA) wordt per 2022 verhoogd naar drie aftrekpercentages, afhankelijk van het bedrijfsmiddel: 27%, 36% en 45%. Deze percentages waren in 2021 13,5%, 27% en 36%.

De nieuwe MIA-percentages gelden voor investeringen in innovatieve bedrijfsmiddelen die staan op de Milieulijst 2022. Onder het hoogste aftrekpercentage (45%) vallen kwalificerende groene investeringen.

Meer informatie: Meer belastingvoordeel voor milieuvriendelijke investeringen in 2022