Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Werkinstructie: plaatsen schakelklok elektrische boiler in gebieden met TF signaal

bediening van boiler
primary

Gaat u een schakelklok plaatsen bij een klant waarbij de elektrische boiler nu nog schakelt met een TF-signaal? Stedin heeft een werkinstructie gemaakt die u dan kunt raadplegen. In deze werkinstructie beschrijft de netbeheerder verschillende situaties die u kunt tegenkomen bij een klant en welke werkzaamheden u per situatie moet uitvoeren.

Let wel op dat u deze werkzaamheden alleen mag uitvoeren als u een erkend installateur bent en zegelrecht met erkenning voor elektrotechniek van InstallQ, Sterkin, KvlNL of SEI heeft.

De werkinstructie kunt u downloaden op de website van Stedin. U vindt hier ook meer informatie over het TF-signaal.

TF-signaal voor de boiler stopt in 2022

Elektrische boilers die ‘s nachts het water opwarmen, schakelen vaak op een Toonfrequent (TF) -signaal. Het water warmt dan op in de uren waarin het daltarief geldt. Als het TF-signaal in 2022 verdwijnt, warmt de boiler het water niet meer op tijdens de nacht. De eigenaar van de boiler komt dan onder een koude douche te staan. Om dit te voorkomen, moet hij zelf een alternatief regelen. Zoals het laten plaatsen van een schakelklok.

Meer informatie over de TF-signalen vindt u op onze website.