Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Voorschriften gebouwriolering gewijzigd

UV04338-1600x900
primary

De norm NEN 3215 en de praktijkrichtlijn NTR 3216 zijn herzien. Voor u als installateur zijn er belangrijke wijzigingen voor het ontwerpen en aanleggen van de gebouwriolering. Wij zetten dit voor u op een rij.

NEN 3215+C1+A1

Het Bouwbesluit wijst voor de bepalingsmethoden voor het voldoen aan de wettelijke eisen voor gebouwriolering naar NEN 3215 ‘Gebouwriolering en Buitenriolering binnen de perceelgrenzen’. Op deze norm is een aanvullingsblad verschenen: NEN 3215+C1+A1 van december 2018. Deze norm wordt per 1 juli 2019 door het Bouwbesluit aangewezen voor nieuwbouw.

NTR 3216

Naast de norm is de praktijkrichtlijn, NTR 3216 “Riolering van bouwwerken – Richtlijnen voor ontwerp, uitvoering en beheer”, gelijktijdig herzien. Ook deze heeft als datum december 2018.

Opleverings- en beproevingsrapport

Door wijzigingen in de norm en praktijkrichtlijn is het Opleverings- en beproevingsrapport Gebouwriolering niet meer up to date. Deze is ook aangepast door Techniek Nederland: ‘Opleverings- en beproevingsrapport Gebouwriolering’. Dit rapport is digitaal invulbaar.

Voor partijen die geen lid zijn van Techniek Nederland is dit formulier ook beschikbaar, echter deze is niet invulbaar en voorzien van een watermerk.

ISSO Kleintje Riolering

Ook is het ISSO Kleintje Riolering herzien. Dit zakboekje voor de monteur is nu weer up-to-date en beter leesbaar gemaakt voor de doelgroep. Het is vanaf mei 2019 te bestellen op de website van ISSO.

secondary
Erik van der Blom 240x240 ZW

Heeft u een vraag?

Neem contact op met

Eric van der Blom

Vakspecialist
079 325 07 90 | E-MAIL