Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Veel media-aandacht bij vorst en dooi: heldenrol voor monteurs

Dooi
primary

Installatiebedrijven stonden deze week volop in de schijnwerpers. Tijdens de strenge vorst was er in de media veel aandacht voor installateurs die haperende cv-ketels repareerden. De monteurs werden door de kleumende bewoners vaak als helden binnengehaald. Toen op zondag de dooi intrad, hadden de leden van Techniek Nederland opnieuw de handen vol. Deze keer rukten ze massaal uit om gesprongen leidingen en lekkende daken te repareren.

Extra naamsbekendheid voor mkb-installateurs

Deze week liet weer eens zien dat de leden van Techniek Nederland onmisbaar zijn. Relatiebeheerders en regiomanagers gaven veel bruikbare suggesties, zodat de media onze mkb-leden goed wisten te vinden. Voor veel bedrijven leverden de berichten extra naamsbekendheid op.

Hoekstra en Terpstra bij EenVandaag, Michorius op Radio1

Martin Hoekstra van ST/Warmte en voorzitter Doekle Terpstra waren te zien in een tv-reportage bij EenVandaag. Zij benadrukten dat regelmatig onderhoud belangrijk is én dat je een oude cv-ketel tijdig moet vervangen. In de reportage was ook aandacht voor de warmtepomp. Die functioneerde vrijwel overal uitstekend, óók bij strenge vorst. Yvonne Michorius van Michorius Installatiebedrijf vertelde bij Nieuws en Co op NPO Radio 1 over de drukte in haar bedrijf. Ze gaf ook wat tips om problemen te voorkomen.

Gebakken eitje voor de monteur

Ook bij de regionale omroepen brachten we de branche uitgebreid onder de aandacht. Omroep West zond een mooi tv-item uit met Daphne Hennink van Sima Installatietechniek uit Voorburg. Daphne vertelde daarin onder meer dat iemand op de zaak om tien uur ‘s avonds een eitje bakte voor een monteur die veertien uur in touw was geweest. Ook NU.nl berichtte over het grote aantal storingen én over de noodzaak van regelmatig onderhoud van de cv-ketel.

Ultieme test voor de warmtepomp

Ruud Meijns van M&O Techniek uit Wormer was afgelopen zaterdag te zien bij het NOS Journaal. De reportage liet enthousiaste reacties van bewoners met een warmtepomp zien. Ook hier bleek dat de warmtepomp het huis zelfs bij extreem lage temperaturen behaaglijk hield. Lees hier het online-artikel bij de NOS.

 

Kapotvriezen van leidingen eenvoudig te voorkomen

Het intreden van de dooi leverde opnieuw veel media-aandacht op. In het Algemeen Dagblad en de regionale dagbladen vertelde Arjan Loohuis van Loohuis Installatietechnieken uit Almelo hoe mensen problemen met kapotgevroren leidingen kunnen voorkomen. Diverse regionale omroepen besteedden aandacht aan de problemen door de dooi. Ook veel lokale media namen de berichtgeving van Techniek Nederland over.