Techniek Nederland
Zoeken

Inloggen

Onze leden

bullets

Onze leden richten zich op ontwerp, advies, uitvoering, beheer en onderhoud van technische installaties. Maar ook elektrotechnische detailhandelsbedrijven en reparatiebedrijven zijn lid.

Kwaliteit en vakmanschap

bullets

Leden van Techniek Nederland staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Of het nu gaat om een utiliteits- of infraproject, bedrijf of woning: u weet dat u vakmanschap in huis haalt.

Over Techniek Nederland

bullets

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.000 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

Onze leden

bullets

Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden ‘slimme techniek’. Van zonnepaneel, warmtepomp, paneelbouw, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische en industriële installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid, vakmanschap en service.

Altijd op de hoogte

bullets

Als brancheorganisatie volgt Techniek Nederland het branchenieuws op de voet. Vaak zijn wij zelf de bron van het nieuws, vanuit onze rol in belangenbehartiging of omdat we nieuwe producten of diensten voor onze leden hebben ontwikkeld.

Gerenommeerde kennispartner

bullets

Via diverse media houden wij niet alleen onze leden, maar ook andere partijen op de hoogte.
Volgt u ons ook?

Techniek Nederland en Holland Solar zoeken samenwerking met verzekeraars

UV-04894-1600x900
primary

De afgelopen dagen is door diverse media bericht dat de aanleg van zonnedaken stokt door stijgende verzekeringspremies. Techniek Nederland en Holland Solar hebben in de afgelopen tijd weliswaar berichten ontvangen over verhoogde aandacht van verzekeraars, maar herkennen niet het beeld dat de markt hierdoor hapert. Het staat inmiddels vast dat de Nederlandse zonnepanelenmarkt ook dit jaar weer records zal breken en ook voor volgend jaar wordt een spectaculaire groei verwacht.

Aantal branden beperkt

Zoals de berichtgeving aangeeft, lijkt de actuele verhoogde aandacht van de verzekeraars gebaseerd op een aantal branden in 2018 die veroorzaakt zijn door zonnepaneleninstallaties. Ondanks dat het aantal incidenten beperkt is (23 op een totaal van rond de 1.000.000 installaties ofwel 0,0023%) betreuren Techniek Nederland en Holland Solar ieder brandincident en is er binnen de brancheverenigingen veel aandacht voor de oorzaken en het wegnemen ervan.

Voldoende wet- en regelgeving

We zijn van mening dat er voldoende wet- en  regelgeving is. Voor de installatie van zonnepanelen geldt, net als voor alle elektrische installaties de uitgebreide en gedetailleerde NEN1010 norm. Voor de producten en hun (brand-)veiligheid gelden de internationale IEC-normen. Bovendien worden grotere installaties bij oplevering in veel gevallen bovendien gekeurd door externe keuringsinstanties.

Dialoog met verzekeraars

De betrokken brancheorganisaties en diverse trainingsinstituten werken er hard aan om de kennis en kunde over techniek en veiligheid nog beter te borgen. Wij zien momenteel dat verzekeraars zonder dialoog met de sector hun beleid aanscherpen net op een moment dat zonnepanelen steeds meer gemeengoed worden. Wij nodigen hen dan ook uit om kennis en ervaring te delen met onze markt die zich al tien jaar razendsnel ontwikkelt. Zonne-installaties die volgens de norm door vakmensen zijn geïnstalleerd zijn hard nodig om de klimaatdoelstellingen te halen.